Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua.
Intr-o oala se pune uleiul sa se...
Mai intai se fierbe grisul in cele 4 lg cu apa. Dupa ce s-a ingrosat bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine.
Intr-un bol se pun icrele si se toarna putin ulei. Se mixeaza usor, apoi...
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt). Se adauga peste amestec ouale, uleiul, laptele, esenta si coaja de lamaie. Se mixeaza totul...
Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa.
Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte.
Ceapa se curata si se toaca...
Puiul se curata si se spala bine.
Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta.
Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora.
Dupa marinare am...
Blat: Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...
Zarzavatul se curata si se lasa intreg.
Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.
Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.
Rosiile eu le-am trecut...
1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i cateva...
Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie.
Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe...
Legumele se curata si se taie marunt.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Scarita se taie bucati.
Intr-o oala, se pune uleiul, legumele si ceapa...
Ficateii se spala si se curata (atentie să nu aiba fiere).
Se pune uleiul la incins, impreuna cu o lingura de unt. Se pune ficatul si se prajeste.
Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se...
Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia,...
Cum se prepara Ciorba de salata verde - Reteta simpla si gustoasa
Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la calit ceapa verde taiata rondele si...
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei de malsine pt cca 10 minute (sau cat scrie pe punga de la pastele pe care le veti folosi).
Intre timp pregatitm sosul: tocam ceapa fin...
1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se...
Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem in...
Curatati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati...
Vom preparara 3 foi.
Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit.
Adaugam 100 gr nuca macinata si o...
In zona noastra se foloseste pentru jumari 3/4 din grasimea porcului, iar din 1/4 se face sunca.
Se taie grasimea curatata de sorici in fasii subtiri de 4 cm, iar fasiile se taie in cuburi cu...
Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.
Pregatim umplurura...
Cum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav
Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat...
Salata am spalat-o bine si am taiat-o in bucati marisoare.
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Am adaugat si morcovul si pastarnacul date prin razatoarea mare, si ardeiul...
Fileurile se crestează oblic de câteva ori pe partea cu piele. În tăieturi se pun felii de usturoi,apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare, boia iute şi cimbru uscat.
Se...
Pregatim mai întâi maiaua.Pentru aceasta amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Lasam maiaua sa creasca într-un loc caldut.
Faina o...
Cascavalul se taie felii subtiri.
Rosiile se spala, se sterg si se taie felii subtiri.
Ceapa verde se curata, se spala si se toaca marunt.
Chifla se taie cuburi, dar nu pana jos, partea de jos a...
Pe una din feliile de paine se intinde un strat generos de branzica fina delaco.
Peste aceasta se adauga un ou de prepelita (fiert), cateva cubulete de rosie, frunzele de rucola si sardinele.
Se...
Punem oul intr-un ibiric cu apa la fiert pana devine tare.
Cand este fiert il trecem pe sub jetul de apa, il decojim si il taiem felii pe rotund.
Carnatul il taiem rondele subtiri, il rumenin...
Carnea de gaina se fierbe bine in apa cu sare. Zeama se foloseste la prepararea ciorbei, carnea se consuma calda in loc de gustare.
Legumele se curata si se spala....
Cum se prepara Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece
Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o...
Se fac clătitele dintr-un aluat consistent pentru clătite, ca o smântână groasă.
În funcție de dimensiunile tigăii de făcut clătite, se face un pătrat din carton.
După...
Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare.
Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru,...
Intr-un bol batem oul cu iaurtul si uleiul.
Adaugam treptat faina amestecata anterior cu praful de copt, sarea si zaharul.
Amestecam bine compozitia pana obtinem un aluat moale. Ungem cu unt o...
Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul. Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam. Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta....
Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete,zarzavatul ,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt .
Frunzele de leustean se spala si se toaca . Orezul se spala apoi se amesteca...
Se curata ceapa, ardeiul si ardeiul iute, se spala si se toaca marunt. Carnea se proportioneaza in cubulete mai maricele, se spala bine apoi se usuca cu un prosop absorbant. Intr-o cratita punem...
Se curata capsunile, se spala bine si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine apa, apoi se paseaza bine. Frisca se pune intr-un castron o mixam bine pana isi mareste volumul, apoi adaugam...
Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert.
Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute.
Cand este facuta carnea se scoate separat.
Zarzavatul se curata, se toaca...
Pulpa de miel se curata si se spala bine.
Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei.
Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa.
Se introduce...
In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin)
Cand...
Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.
Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care...
Punem uleiul intr-un vas cu fundul dublu.
Tocam marunt ceapa si o adaugam peste uleiul incalzit. Amestecam usor 1-2 minute apoi adaugam bucatile de carne si le lasam (maxim 5-10 minute) sa se...
Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul.
Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua....
Pentru astazi am ales
Ciorba de cartofi cu kaizer afumat
Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua. Intr-o oala se pune uleiul sa se...
Salata de icre de crap
Mai intai se fierbe grisul in cele 4 lg cu apa. Dupa ce s-a ingrosat bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine. Intr-un bol se pun icrele si se toarna putin ulei. Se mixeaza usor, apoi...
Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt). Se adauga peste amestec ouale, uleiul, laptele, esenta si coaja de lamaie. Se mixeaza totul...