Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

de mirela0911 in Pui, 18 Sep 2016 | 17767 vizualizari

 

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in bucatarie, asa ca de ce sa nu fie azi "Ziua cand imi rasfat nevasta"?

 

INGREDIENTE

  • piept de pui dezosat
  • 4-5 lg ulei
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 rosii medii
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usutroi
  • condimente pentru pui
  • Verdeturi de Provence
  • sare, piper daca mai este cazul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor:

Se spala pieptul de pui apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se ia fiecare bucata si se cresteaza deasupra. 

Ardeiul kapia se spala, se curata de cotor si seminte si se taie bucati potrivite. Rosiile se spala si se taie in patru sau sase bucai. Ceapa rosie se curata si se taie felii mari. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Se ia un vas de yena, se pun 2-3 lg ulei apoi se aseaza legumele (ardeiul, rosiile si ceapa). Se aseaza pieptul de pui condimentat, se rasneste verdeturi de provence, se pune usturoiul, se presara deasupra restul de ulei, apoi se toarna apa cat sa acopere putin carnea. 

Se acopera vasul de yena si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Cand este aproape gata, se ia capacul si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste alaturi de cartofi piure sau cu orice altceva preferati.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati, puteti pune si cartofi taiati felii groase.

2

Optional se pot pune si cateva ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rahela Velicu 1

06.10.2016, 21:47

andreeadeea 1

20.10.2016, 16:01

arata super. cat se lasa la cuptor? aroximativ. Multumesc

mirela0911 1

21.10.2016, 10:35

Andreeadeea Mulțumesc! Aproximativ o jumătate de ora ar ajunge acoperit cu folia, pieptul se face repede, și încă câteva minute fără folie pentru a se rumeni ușor deasupra, sa nu fie palid! Acum depinde și de cuptor, plus minus câteva minute! O zi buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui în bere " la plic"