La inceput am lucrat in 3 faze:
1. Baza de biscuite: 1 ou,100 gr zahar am amestecat cu o furculita, vanilia, coaja de lamaie, apoi 2 linguri de lapte, 250 gr faina cu putin praf de copt, apoi uleiul si am lucrat cateva minute pana a devenit ca o minge. Am lasat la odihnit in frigider 30...
Pandispan: am separat albusurile de galbenusuri, am batul albusurile cu un praf de sare, zahar pana a devenit spuma, am frecat galbenusurile cu zaharul ramas si cu uleiul de floarea soarelui, le-am amestecat de jos in sus, am adaugat si vanilia, coaja de lamaie, faina si amidonul dat prin sita,...
Foarte simplu:
Am dat prin sita faina, am adaugat un praf de sare, cele 2 oua, 30 gr de zahar (dozajul este perfect) si am amestecat cu o furculita pana a devenit ca o crema, apoi am diluat amestecand bine cu 200 ml de lichior de mandarine si a devenit ca o maia.
Am lasat la odihnit 30...
Teoria este simpla pana la urma,practic este putin mai lung.
1. Pandispanul l-am facut astfel:am separat ouale,albusurile le-am batut cu 120 gr zahar in ploaie si un pic de sare pana a devenit spuma tare.
2. Galbenusurile le-am frecat cu 100 gr de zahar pana s-a topit,am adaugat 200 ml ulei...
Mai intai se pregateste o coca din ingredientele din pasta phyllo. Se poate folosi si foietajul congelat care se gaseste din comert, dar daca vreti sa-l faceti acasa mai subtirel si fara asa mult unt si fara sa se faramiteze deasupra alegeti phyllo. Foarte simplu se da prin sita faina, se adauga...
Foarte simplu pana la urma:
1.Se pregatesc biscuitii asa: se pune intr-un bol oul proaspat cu zaharul pudra si se amesteca cu o furculita pana se dizolva, apoi se adauga si aromele vanilie si coaja de lamaie, apoi laptele, faina data prin sita, praful de copt si la urma untul. Se framanta...
Cel mai simplu si rezultat garantat:
1.Batem bine albusurile cu un strop de zeama de lamaie si cele 4 sau 5 linguri de zahar adaugat in ploaie pana se face o compozitie ca de bezea foarte spumoasa.
2.amestecam galbenusurile cu uleiul de floarea soarelui si pliculetul de vanilie si coaja de...
Mai intai am pregatit mustul:
Am pus pe foc de lemne o oala mare,cred ca avea vreo,15 sau 20 litri cu suc de struguri fermentat si doua maini pline de cenusa fina arsa din vie. S-a fiert in jur de 35 de minute amestecand din cand in cand ca sa nu dea pe afara spuma care se face deasupra. Apoi...
Pregatirea aluatului:
-Intr-un bol de plastic se pune zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie ,oul si se amesteca bine cu o furculita pana se dizolva totul.
-Se adauga lichiorul si stropul de lamaie.
-Se amesteca bine cu faina si praful de copt cernute impreuna,devine un aluat mai...
In etape.
Blatul:
1. am batut bine albusurile spuma cu un praf de sare si cu zahar.
2. am amestecat faina cu macul si am mai pus putin zahar 100 gr in plus,asta face ca blatul sa fie mai umed si dat fiind faptul ca macul e lejer amar trebuie gustata putin compozitia.
3. am amestecat...
in etape scriu reteta:
1.am batut bine albusurile cu un praf de sare si am adaugat in ploaie cate o lingura de zahar(6) pana a devenit o spuma tare si lucioasa.
2.am adaugat galbenusurile,am amestecat de jos in sus,am adaugat si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie rasa.
3.am adaugat...
Perele se curata de coaja si se pun in apa la fiert 10 minute cu scortisoara,cuisoare si zahar.Se scot si se scurg apoi se lasa la racit(important!).
Se pregateste si ''camasa'':
-intr-un bol se da prin sita faina,se adauga zaharul pudra,uleiul,putin suc de lamaie si lichiorul.
-se...
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am batut un pic cu jumate din zaharul pudra,miezul de la batonul de vanilie,putina coaja de lamaie si am invartit cu uleiul de masline si de floarea soarelui.
apoi am batut si albusurile spuma cu un pic de sare(eu am avut si niste albusuri...
Este foarte simplu de preparat, va explic pe scurt pentru pasta: am pregatit un bol de plastic unde am cernut faina, praful de copt si scortisoara. Am topit zaharul in apa si am adaugat amandoua feluri de ulei si miezul de la pastaie, am amestecat cele doua compozitii bine pana a devenit ca o...
Rapid si usor,am spart ouale intr-o cratita,am adaugat si zaharul,am incalzit putin,cam la 40 de grade ar trebui normal,am verificat cu degetul cat sa nu ma ard,si am turnat intr-un bol rece,
am bagat mixerul la maxim si am mixat cam 10 minute pana s-a racit si pana s-a facut spuma tare,...
Am pregatit minunatiile astea asa:
am pus intr-un bol de plastic mai incapator toate ingredientele in ordinea scrisa,
zaharul praf cernut cu oul l-am batut bine pana a facut spuma si am adaugat si miezul de la batonul de vanilie(mai bun decat batonul de vanilie nu exista,este natural din...
Sunt asa de bune ca nu te poti abtine , sunt si frumoase.
Am pus intr-o cratita incapatoare apa cu uleiul,sarea,vanilia,zaharul si am lasat sa dea in clocot.
Am luat cratita de pe foc si apoi adaug dintr-o data faina data prin sita in prealabil.
Amestec bine pana devine o compozitie...
Pregatirea este rapida si simpla.
decongelez foile de foietaj
le intind si le ung cu miere,apoi fierb 5 minute merele si perele taiate felii lungi si subtiri cu cuisoare si zahar ,cateva linguri,apoi tai fasii foietajul uns de cate 10 cm lungime si 3 cm inaltime
apoi asez feliile de mere...
Incep si eu pregatirea tartelor cu gandul ca vor fi delicioase si ca nu ma voi putea abtine de la mancat de bune ce vor fi, deci cu placere si rezultatul la urma depaseste asteptarile mele.
Deci am pregatit un bol in care am pus 100 gr zahar pudra dat prin sita, am amestecat oul, vanilia,...
De explicat poate e simplu,e de lucrat si trebuie dragoste,placere de a face si placere de a gusta fiecare bucatica,e o explozie de arome in palat si nu altceva,deci am inceput cu pregatirea pandispanului:
-am batut galbenusurile cu zaharul pudra,am topit untul si l-am adaugat fir si mixand...
Deci incep sa explic cea mai buna granita mancata vreodata, e simplu, in jumate de ora e gata pregatirea.
Facem un pireu din capsuni (ori prin storcator, ori cu storcatorul de rosii, ori cu mixerul, cum doriti numai pireu sa fie) si adaugam sucul de la 2 lamai si lichiorul de capsuni....
Este rapid tare. Batem bine oul cu 150 gr zahar pana devine spumos si cu un praf de sare, apoi adaugam coaja de lamaie, vanilia, faina cernuta cu amidonul si praful de copt. Alternand adaugam si lichiorul de mandarine sau romul, apoi merele taiate felioare, macul, stafidele inmuiate, prunele...
Pregatim tarta in cateva minute,amestecand oul cu zaharul pudra pana devine spumoasa,adaugam si coaja de lamaie,vanilia,limoncello,apoi faina cernuta cu praful de copt si uleiul,lucram putin cu mana pana se omogenizeaza si devine o minge,o invelim in folie alimentara si lasam la odihnit la...
Pregatirea pandispanului e simpla:batem bine albusurile cu 100 gr de zahar si un pic de sare pana devine spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si apoi adaugam si uleiul treptat ca la maioneza, devine o crema. Adaugam si coaja de lamai rase, vanilia si amestecam si albusurile invartind...
Nu pot explica in cuvinte cat de bun este, dar si cat de mult am lucrat la el, mi-a trebuit mai mult de jumate de zi sa termin, dar a meritat si am sa mai fac. Va explic sper cat de scurt pot:
Am inceput cu pandispanul , am pus ouale intr-o cratita cu zahar si un pic de sare, am incalzit bine...
Rapid si numai bun dupa o masa. Deci dam prin sita faina si o asezam pe un lemn si facem cu mana o fantana in mijloc. Punem si un pic de sare, apoi punem in mijloc zaharul pudra si el dat prin sita si cu galbenusurile. Amestecam cu manuta curata, apoi cand a devenit o crema adaugam si untul sau...
Pregatirea e chiar simpla si in trei miscari.
1.Sfaramam bine biscuitii si ii amestecam cu margarina, punem in frigider intr-o forma de silicon la odihnit un pic,cam 15 minute.
2.taiem perele in lat felii si le udam cu sucul de lamaie,le punem 10 minute intr-o tava tapetata cu hartie de...
Pregatirea prajiturii e simpla si rapida totusi, deci se pun albusurile cu zaharul intr-o cratita incapatoare si se pun la inclazit un pic, pana facem testul cu degetul si nu ne ardem, apoi stingem focul dedesubt si bagam mixerul si batem bine pana devine o spuma tare si lucioasa. Punem si un pic...
Este un tort foarte foarte bun si merita incercat,imi venea pofta numai la gandul cat de buna va fi,deci sa incep sa explic cum am facut.
Pentru prepararea pandispanului de ciocolata si cafea:
Am preparat cafeaua si am pus-o deoparte,apoi am inceput pandispanul batand albusurile spuma cu...
Tort inima Parisina
La inceput am lucrat in 3 faze: 1. Baza de biscuite: 1 ou,100 gr zahar am amestecat cu o furculita, vanilia, coaja de lamaie, apoi 2 linguri de lapte, 250 gr faina cu putin praf de copt, apoi uleiul si am lucrat cateva minute pana a devenit ca o minge. Am lasat la odihnit in frigider 30...
Tort inima pentru bucatarasi
Pandispan: am separat albusurile de galbenusuri, am batul albusurile cu un praf de sare, zahar pana a devenit spuma, am frecat galbenusurile cu zaharul ramas si cu uleiul de floarea soarelui, le-am amestecat de jos in sus, am adaugat si vanilia, coaja de lamaie, faina si amidonul dat prin sita,...
Mini pancakes
Foarte simplu: Am dat prin sita faina, am adaugat un praf de sare, cele 2 oua, 30 gr de zahar (dozajul este perfect) si am amestecat cu o furculita pana a devenit ca o crema, apoi am diluat amestecand bine cu 200 ml de lichior de mandarine si a devenit ca o maia. Am lasat la odihnit 30...
Tort cu piersici
Teoria este simpla pana la urma,practic este putin mai lung. 1. Pandispanul l-am facut astfel:am separat ouale,albusurile le-am batut cu 120 gr zahar in ploaie si un pic de sare pana a devenit spuma tare. 2. Galbenusurile le-am frecat cu 100 gr de zahar pana s-a topit,am adaugat 200 ml ulei...
Strudel cu mere
Mai intai se pregateste o coca din ingredientele din pasta phyllo. Se poate folosi si foietajul congelat care se gaseste din comert, dar daca vreti sa-l faceti acasa mai subtirel si fara asa mult unt si fara sa se faramiteze deasupra alegeti phyllo. Foarte simplu se da prin sita faina, se adauga...
Biscuiti cu crema de cappuccino
Foarte simplu pana la urma: 1.Se pregatesc biscuitii asa: se pune intr-un bol oul proaspat cu zaharul pudra si se amesteca cu o furculita pana se dizolva, apoi se adauga si aromele vanilie si coaja de lamaie, apoi laptele, faina data prin sita, praful de copt si la urma untul. Se framanta...
Chec cu piersici
Cel mai simplu si rezultat garantat: 1.Batem bine albusurile cu un strop de zeama de lamaie si cele 4 sau 5 linguri de zahar adaugat in ploaie pana se face o compozitie ca de bezea foarte spumoasa. 2.amestecam galbenusurile cu uleiul de floarea soarelui si pliculetul de vanilie si coaja de...
'Mostarda' din must de struguri
Mai intai am pregatit mustul: Am pus pe foc de lemne o oala mare,cred ca avea vreo,15 sau 20 litri cu suc de struguri fermentat si doua maini pline de cenusa fina arsa din vie. S-a fiert in jur de 35 de minute amestecand din cand in cand ca sa nu dea pe afara spuma care se face deasupra. Apoi...
Tortulete cu piersici
Pregatirea aluatului: -Intr-un bol de plastic se pune zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie ,oul si se amesteca bine cu o furculita pana se dizolva totul. -Se adauga lichiorul si stropul de lamaie. -Se amesteca bine cu faina si praful de copt cernute impreuna,devine un aluat mai...
Galuste dulci cu prune
Simplu: 1-am fiert cartofii. 2.am curatat prunele si taiat in doua,adaugat zahar,scortisoara,lamaie stoarsa. 3.la pireul de cartofi am adaugat faina,oul,vanilia,lamaia rasa,zahar cateva linguri,amestecat si lasat la odihnit . 4.am ciupit bucatele infainate,am infipt prune,am fiert in...
Prajitura dacquise cu mac si fructe
In etape. Blatul: 1. am batut bine albusurile spuma cu un praf de sare si cu zahar. 2. am amestecat faina cu macul si am mai pus putin zahar 100 gr in plus,asta face ca blatul sa fie mai umed si dat fiind faptul ca macul e lejer amar trebuie gustata putin compozitia. 3. am amestecat...
Tort cu fructe
in etape scriu reteta: 1.am batut bine albusurile cu un praf de sare si am adaugat in ploaie cate o lingura de zahar(6) pana a devenit o spuma tare si lucioasa. 2.am adaugat galbenusurile,am amestecat de jos in sus,am adaugat si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie rasa. 3.am adaugat...
Pere in camasa
Perele se curata de coaja si se pun in apa la fiert 10 minute cu scortisoara,cuisoare si zahar.Se scot si se scurg apoi se lasa la racit(important!). Se pregateste si ''camasa'': -intr-un bol se da prin sita faina,se adauga zaharul pudra,uleiul,putin suc de lamaie si lichiorul. -se...
Muffins cu caise
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am batut un pic cu jumate din zaharul pudra,miezul de la batonul de vanilie,putina coaja de lamaie si am invartit cu uleiul de masline si de floarea soarelui. apoi am batut si albusurile spuma cu un pic de sare(eu am avut si niste albusuri...
Tarta cu mere
Este foarte simplu de preparat, va explic pe scurt pentru pasta: am pregatit un bol de plastic unde am cernut faina, praful de copt si scortisoara. Am topit zaharul in apa si am adaugat amandoua feluri de ulei si miezul de la pastaie, am amestecat cele doua compozitii bine pana a devenit ca o...
Tort cu ananas
Rapid si usor,am spart ouale intr-o cratita,am adaugat si zaharul,am incalzit putin,cam la 40 de grade ar trebui normal,am verificat cu degetul cat sa nu ma ard,si am turnat intr-un bol rece, am bagat mixerul la maxim si am mixat cam 10 minute pana s-a racit si pana s-a facut spuma tare,...
Cescute cu crema si cirese
Am pregatit minunatiile astea asa: am pus intr-un bol de plastic mai incapator toate ingredientele in ordinea scrisa, zaharul praf cernut cu oul l-am batut bine pana a facut spuma si am adaugat si miezul de la batonul de vanilie(mai bun decat batonul de vanilie nu exista,este natural din...
Lebede si pasta choux
Sunt asa de bune ca nu te poti abtine , sunt si frumoase. Am pus intr-o cratita incapatoare apa cu uleiul,sarea,vanilia,zaharul si am lasat sa dea in clocot. Am luat cratita de pe foc si apoi adaug dintr-o data faina data prin sita in prealabil. Amestec bine pana devine o compozitie...
Trandafiri cu mere si pere
Pregatirea este rapida si simpla. decongelez foile de foietaj le intind si le ung cu miere,apoi fierb 5 minute merele si perele taiate felii lungi si subtiri cu cuisoare si zahar ,cateva linguri,apoi tai fasii foietajul uns de cate 10 cm lungime si 3 cm inaltime apoi asez feliile de mere...
Tartine cu dulceata de capsuni
Incep si eu pregatirea tartelor cu gandul ca vor fi delicioase si ca nu ma voi putea abtine de la mancat de bune ce vor fi, deci cu placere si rezultatul la urma depaseste asteptarile mele. Deci am pregatit un bol in care am pus 100 gr zahar pudra dat prin sita, am amestecat oul, vanilia,...
Tort aromat cu capsuni
De explicat poate e simplu,e de lucrat si trebuie dragoste,placere de a face si placere de a gusta fiecare bucatica,e o explozie de arome in palat si nu altceva,deci am inceput cu pregatirea pandispanului: -am batut galbenusurile cu zaharul pudra,am topit untul si l-am adaugat fir si mixand...
Granita de capsuni
Deci incep sa explic cea mai buna granita mancata vreodata, e simplu, in jumate de ora e gata pregatirea. Facem un pireu din capsuni (ori prin storcator, ori cu storcatorul de rosii, ori cu mixerul, cum doriti numai pireu sa fie) si adaugam sucul de la 2 lamai si lichiorul de capsuni....
Tort cu mere
Este rapid tare. Batem bine oul cu 150 gr zahar pana devine spumos si cu un praf de sare, apoi adaugam coaja de lamaie, vanilia, faina cernuta cu amidonul si praful de copt. Alternand adaugam si lichiorul de mandarine sau romul, apoi merele taiate felioare, macul, stafidele inmuiate, prunele...
Tarta cu dulceata de capsuni
Pregatim tarta in cateva minute,amestecand oul cu zaharul pudra pana devine spumoasa,adaugam si coaja de lamaie,vanilia,limoncello,apoi faina cernuta cu praful de copt si uleiul,lucram putin cu mana pana se omogenizeaza si devine o minge,o invelim in folie alimentara si lasam la odihnit la...
Tort inima de capsuni
Pregatirea pandispanului e simpla:batem bine albusurile cu 100 gr de zahar si un pic de sare pana devine spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si apoi adaugam si uleiul treptat ca la maioneza, devine o crema. Adaugam si coaja de lamai rase, vanilia si amestecam si albusurile invartind...
Tort pian de ziua mea
Nu pot explica in cuvinte cat de bun este, dar si cat de mult am lucrat la el, mi-a trebuit mai mult de jumate de zi sa termin, dar a meritat si am sa mai fac. Va explic sper cat de scurt pot: Am inceput cu pandispanul , am pus ouale intr-o cratita cu zahar si un pic de sare, am incalzit bine...
Tarta rapida cu capsuni
Rapid si numai bun dupa o masa. Deci dam prin sita faina si o asezam pe un lemn si facem cu mana o fantana in mijloc. Punem si un pic de sare, apoi punem in mijloc zaharul pudra si el dat prin sita si cu galbenusurile. Amestecam cu manuta curata, apoi cand a devenit o crema adaugam si untul sau...
Cheesecake cu pere
Pregatirea e chiar simpla si in trei miscari. 1.Sfaramam bine biscuitii si ii amestecam cu margarina, punem in frigider intr-o forma de silicon la odihnit un pic,cam 15 minute. 2.taiem perele in lat felii si le udam cu sucul de lamaie,le punem 10 minute intr-o tava tapetata cu hartie de...
Prajitura cu visine si cirese din compot
Pregatirea prajiturii e simpla si rapida totusi, deci se pun albusurile cu zaharul intr-o cratita incapatoare si se pun la inclazit un pic, pana facem testul cu degetul si nu ne ardem, apoi stingem focul dedesubt si bagam mixerul si batem bine pana devine o spuma tare si lucioasa. Punem si un pic...
Tort inima de cafea
Este un tort foarte foarte bun si merita incercat,imi venea pofta numai la gandul cat de buna va fi,deci sa incep sa explic cum am facut. Pentru prepararea pandispanului de ciocolata si cafea: Am preparat cafeaua si am pus-o deoparte,apoi am inceput pandispanul batand albusurile spuma cu...