Prajitura cu visine si cirese din compot

de alba_zori in Prajituri, 20 Mar 2012 | 4593 vizualizari

 

Am avut si eu niste albusuri la congelator si niste cirese in compot cu maraschino si visine,si iata rezutatul,a iesit o prajitura buna,chiar daca prefer visinele si ciresele naturale,dar se apropie si sezonul si abia astept,pana atunci ma multumesc si asa,deci pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr albusuri.
  • 170 zahar.
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • 200 gr faina.
  • 50 gr amidon.
  • un plic de praf de copt.
  • un plic de cremor tartaro.
  • un pic de sare.
  • 5 linguri de ulei.
  • pentru crema de lamaie
  • 1 lt lapte de orez.
  • 4 galbenusuri.
  • 15o gr zahar.
  • 150 gr faina.
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • sirop de visine.
  • baie de sirop de visine cu 2 linguri de rom si un pic de apa.
  • ornament visine si cirese
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si cirese din compot:

Pregatirea prajiturii e simpla si rapida totusi, deci se pun albusurile cu zaharul intr-o cratita incapatoare si se pun la inclazit un pic, pana facem testul cu degetul si nu ne ardem, apoi stingem focul dedesubt si bagam mixerul si batem bine pana devine o spuma tare si lucioasa. Punem si un pic de sare dar putin. Apoi dam prin sita faina, amidonul si praful de copt, eu am pus si cremor tartaro, 5 linguri de ulei. Am adaugat la albusuri incet incet si amestecand de jos in sus, apoi am adaugat si coaja de lamaie si siropul de visine si lichiorul alchermes. Am pus compozitia intr-o forma de silicon si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade, 30 minute. Sau pana cand se umfla tare.

Intre timp am pregatit si crema: Am pus la incalzit laptele cu coaja de lamaie rasa, am pregatit un bol in care am pus galbenusurile care le-am amestecat cu zaharul si faina, a devenit ca o crema mai tare. Deci am luat un polonic din laptele care incepea sa fiarba si am adaugat la compozitia de galbenusuri amestecand bine, si tot asa pana am diluat bine, apoi am adaugat si siropul de visine la lapte si cand a inceput sa fiarba am adaugat in fir crema de gabenusuri. Am amestecat bine si repede ca sa nu faca cocoloase si cand s-a ingrosat am dat la o parte si am pus-o intr-un bol la racit acoperind cu folie transparenta la contact ca sa nu faca coaja.

Asamblarea
:Am udat un pic baza de prajitura, am pus crema intr-un sac-a-poche si am format stelute peste tot, apoi am ornat cu visine si cirese dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si cirese din compot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt, visine si frisca