Cu totii folosim congelatorul pentru a depozita inghetata, carne, ardei copti, vinete si zarzavaturi.
Insa, exista multe alimente care pot fi bagate in congelator pentru a le prelungi termenul de valabilitate, unele la care nu v-ati fi gandit niciodata.
Iata cateva dintre acestea:
Pastele fierte - de multe ori ni s-a intamplat sa fierbem mai multe paste decat era nevoie. Pana acum nu ne-a trecut prin cap ca solutia salvatoare, pentru a preveni risipa, este congelarea.
Humusul sau fasolea batuta - sunt doua dintre preparatele care pot fi congelate si servite dupa decongelare, fara sa le fie alterat in vreun fel gustul. Ajuta sa puneti un strat de ulei deasupra lor inainte de congelare.
Ouale - cand aveti prea multe oua si va dati seama ca nu veti ajunge sa le folositi pe toate inainte ca termenul de valabilitate sa expire, congelati-le. Insa, ele nu trebuie congelate in coaja. Trebuie sparte, batute si puse intr-un recipient la congelator.
Avocado - pentru a nu se altera, odata ce l-ati decojit, puteti pune avocado la congelator.
Mezelurile - puteti prelungi termenul de valabilitate al mezelurilor daca le congelati.
Ceapa - inainte de a taia ceapa, puteti s-o congelati, astfel nu veti mai plange atunci cand o veti taia.
Branza - la fel ca si mezelurile, branza poaate fi congelata pentru a i se prelungi termenul de valabilitate.
Vinul - daca deschideti o sticla de vin, dar nu o veti bea pe toata, o puteti turna in tavita pentru cuburi de gheata si o bagati la congelator. Astfel puteti raci alte pahare cu vin cu cuburi de gheata din vin, care nu-l vor dilua, asa cum o fac cuburile de gheata din apa.