Anason

Postat de Bucataras in Condimente pe 11 Iul 2009, 09:10

Anason

Anasonul (Pimpinella anisum) este o plantă medicinală, aparţinând familiei Apiaceae, foarte des utilizată.

Anasonul este o plantă anuală, erbaceee, putând atinge o înălţime de 60 - 80 cm. Perioada de înflorire este iunie - septembrie. Fructele sunt mici şi verzui, şi pot fi culese de la sfârşitul lui august până la sfârşitul lui septembrie.

Utilizare

Anasonul, ca plantă medicinală, are multe proprietăţi, multe dintre care sunt neconfirmate:

- Se foloseşte la tratarea anumitor afecţiuni digestive ( în special ale intestinului) şi respiratorii;

- Afecţiuni ale căilor urinare;

- Slab efect laxativ.

Sursa : ro.wikipedia.org

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]