Postat de Bucataras in Condimente pe 11 Iul 2009 | 11441 vizualizari
Nu e prea spectaculos, credeti-ma. Am gustat in Maroc, mi-am adus si acasa, dar n-am mai folosit.
Incercati mai bine sa facti rost de curcuma, un praf galben extraordinar pentru condimentarea mancarurilor pe baza de carne de pui sau de miel.
Cardamon am vazut intr-un magazin naturist.
am cumparat eu de curand de la piata amzei este un supermarket nu stiu cum ii zice. are dreptate papabun. nici pe mine nu ma incanta foarte tare
Tocmai ce am primit in dar un pachet cu praf de cardamon. Am folosit din el la niste fursecuri , asa cum am vazut la Anna Olson...si sunt tare gustoase!
Probabil ca are un gust mai rau daca este adaugat in mancaruri ...dar in prajituri mie imi place!
Si as avea o intrebare: se scrie cu m sau n la urma? Pe pachetul meu este cu m...
interesant ca planta acestui sambure seamana foarte mult cu trestiile.
@Julie-The word "cardamom" is derived from the Latin cardamomum, itself the latinisation of the Greek καρδάμωμον (kardamomon), a compound of κάρδαμον (kardamon), "cress" + ἄμωμον (amomon), which was the name for a kind of an Indian spice plant.
Deci în limbile latine şi cele greceşti, corect este cardamon. Probabil plicul tau este importat din Anglia, ei avand dominatie asuptra Indiei pana în 1947 împrumutand cuvantul cu litera "m". Eu l-am cumparat din Turcia, din Bazarul Egiptean şi se scrie cu "n", turca având puternice influenţe greceşti.