Postat de Bucataras in Concurs pe 6 Feb 2016 | 5734 vizualizari
ce premiu fain
ce frumos!
Super premiu!
Cate concursuri! Premiul este exact ce mi-as dori. Cred ca ma bag si eu!
Succes!
Tare frumos
Foarte frumos!
Ce concurs dulceee si fain! Pacat ca sunt la dieta!
Suuper
Un concurs foarte frumos! Si ma bucur ca nu e pe baza de like si share ca am luat-o razna deja!
Cum nu ştiu unde să postez reţeta pentru concurs, am s-o postez aici,.
CLĂTITE
Pentru aluat:
350 ml bere blondă
150 ml lapte
4-5 ouă
6 pliculeţe zahăr vanilat
esenţă de rom
o lingură de ulei de calitate
un praf de sare
făină cât cuprinde
Se bat foarte bine ouăle cu zahărul vanilat, uleiul, sarea şi esenţa de rom (cantitatea după gust).
După care turnăm mai întâi laptele şi iar amestecăm cu telul, eu folosesc telul în forma de spirala pe care îl mânuiesc numai prin mişcări verticale, turnăm apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu o consistenţă în funcţie de cât de groase vă doriţi clătitele, eu prefer clătitele ceva mai groase şi foarte pufoase (de aceea folosesc berea la compoziţie).
După ce aţi terminat de pregătit aluatul, acoperiţi vasul şi îl lăsaţi 2-3 ore să se odihnească şi chiar creşte puţin datorită drojdiei din bere, într-un loc călduros.
Înainte de a începe să coaceţi clătitele, e bine să încingeţi bine tigaia, eu ţin pe foc tigaia între 5-10 minute.
Pentru umplutură
brânză dulce de vaci
smântână
lapte
zahăr vanilat
dulceaţă de vişine
Cantităţile depind foarte mult de cât de mult vrem să folosim la umplutură cât şi de numărul de clătite, dacă vrem clătite subţiri, vom avea clătite mai multe. Eu de obicei fac mai mult aluat, în primul rând fiindcă îmi place să le consum când sunt calde şi după ce coc un număr cât vrem să mâncăm, aluatul îl bag în frigider, aşa că voi coace de cel puţin două ori pe zi clătite, dimineaţa şi seara.
În timpul cât coc clătitele îmi pregătesc amestecul pentru umplutura cu brânză dulce de vaci cu smântână, astfel:
- pentru umplutură amestec două părţi brânză de vaci cu o parte smântână şi zahăr vanilat după gust;
- mai pregătesc un sos dulce de smântână din două părţi smântână, o parte lapte dulce şi zahăr pudră după gust.
Când am terminat de copt clătitele, întoarcem grămada de clătite, în aşa fel încât prima clătită coaptă să fie prima clătită umplută.
Se umple două clătite cu brânză şi una cu dulceaţă, eu mănânc în jur de şase clătite, patru umplute cu brânză dulce de vacă şi două cu dulceaţă. intercalate. Se poate umple şi una cu brânză, una cu dulceaţă, depinde cum vă place. Clătitele umplute se aşează pe o farfurie întinsă, peste clătite punem 2-3-4 linguri din sosul de smântână şi mai putem să le pudrăm cu zahăr pudră.
Poftă bună.
PiC
Retetele se adauga in contul de utilizator (click pe numele de utilizator din dreapta sus, apoi click pe butonul "Adauga reteta". De asemenea, pentru a participa la concurs, retetele trebuie sa fie insotite de fotografii. Mult succes!
ma pun pe facut clatite )))
multumim pentru concurs
Sunt preferatele familiei mele
Ingredientele necesare:
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 200 grame faina
- 2 lingurite praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat
- 1 plic zahar vanilinat
- doua linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- un varf de sare
- ulei
Mod de preparare:
Masurati ingredientele cu exactitate. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilinat si dati totul prin sita. Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pana cand se fac spuma si galbenusurile intr-un alt bol cu un varf de sare. Combinati laptele cu uleiul.
Turnati laptele cu uleiul peste galbenusuri si amestecati cu combinatia de ingrediente uscate (faina, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporati albusurile cu ajutorul unui tel. Amestecati cat mai incet pana cand compozitia devine omogena.
Incalziti tigaia si turnati putin ulei in ea. Stergeti suprafata tigaii cu ajutorul unui servetel de hartie. Acest procedeu va va ajuta sa obtineti acea culoare maronie pe care o capata in general clatitele americane.
Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnati un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii. Dupa ce clatita incepe sa faca un soi de basicute, o puteti intoarce si pe partea cealalta. Nu uitati! Clatita nu trebuie niciodata intoarsa de mai multe ori.
Procedati la fel pentru fiecare clatita.
Scoateti clatitele pe o farfurie si serviti-le cu gem, dulceata, fructe, ciocolata sau diferite siropuri.
M-am inscris si eu in concurs, clatitele mele se numesc Clatite cu banana si ovaz (vegane). Nu am inteles exact cum ne inscriem, punem doar reteta pe contul nostru si atat? Mai trebuie sa mai zicem, pentru concurs, sau sa specificam ceva in descriere? Daca punem reteta suntem automat inscrisi?
Intra-devar, participa automat la concurs toate retetele cu clatite inscrise in perioada 6-22 februarie in site-ul Bucataras, in contul de utilizator al fiecarui participant. Dupa autentificare, apasati numele de utilizator din dreapta sus, apoi link-ul "Pagina mea" si adaugati reteta cu ajutorul butonului "Adauga reteta", care va va conduce catre un formular
felicitari
felicitari!
Multumesc frumos,cea mai frumoasa surpriza dupa multa vreme
Felicitaaaari!!
Bravo, feteleee! Felicitari si sa stiti ca sunt invidioasa, da? ))
felicitari fetele :S
Iooooiiiii!! Multumesc!!!! Asa de mult mi l-am dorit!!! Sunt tare bucuroasa!!
Felicitari castigatoarelor! Ce norocoase sunteti! Eu nu am castigat desi m-am chinuit tare de tot.
Felicităriiiiiii
FELICITARI
Felicitari !
Felicitari fete dragi macar ca mi-ar fi placut sa-l castig eu )))))))))
Felicitari fetelor!!!
Felicitari din suflet tuturor participantilor! Iar fetelor "cu premiu I cu coronita" sa foloseasca cu mare drag cadourile castigate!
Felicitari, fetele!
Iar sunt geloasa pe voi ))