Cum sa faci pizza la grill

Postat de Adinuta in Tehnici pe 8 Noi 2011, 08:50

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cum sa faci pizza la grill

O noua tendinta in prepararea pizzei a inceput sa se manifeste pe plan mondial: pizza pe grill, si nu la cuptor, de casa sau de curte. Care sunt insa diferentele de gatire intre modul traditional si cel care face furori acum?

 Totusi, de ce pizza pe grill? Simplu:

1. e mai gustoasa;
2. vei fi considerat erou de catre amici dupa ce cei prepara asa ceva.

Probabil ti s-a intamplat sa faci o petrecere cu mai multi oameni, in jurul gratarului, si, inevitabil, sa auzi pe cineva fie ca nu mananca mici, fie ca nu se atinge de carne de porc - si asa mai departe. Pizza insa e putin refuzata - e atat de versatila si de iubita incat orice petrecere are succes cu acest preparat.

Bun, la treaba, mai putine cuvinte. Apuca-te sa faci coca (blatul), asa cum te pricepi tu cel mai bine. Nu, nu cumpara blat gata facut din magazine, pur si simplu iti bati joc de ideea de pizza la gratar daca vei proceda astfel.

Incalzeste bine gratarul, fie pe gaz, fie pe carbuni. Asteapta pana cand se formeaza un jar puternic (in cazul carbunilor&lemnelor), sau ai grija ca flacara sa nu fie puternica (in cazul grillului pe gaz). Pune o tava subtire sau blat de aluminiu deasupra grilului, ca sa se incinga bine de tot. Daca grilajul este insa des, nu e nevoie sa pui deasupra tava metalica. Totul e sa ai grija ca blatul pus sa nu alunece (sa nu se prelinga) printre barele grillului.

Acum: intinde blatul de pizza in forma dorita de tine - rotund, dreptughiular, patrat, cum iti place tie. Atat, doar blatul, fara nici un alt ingredient, nici macar sosul tomat. Ai gata alaturi, in vase separate, ingredientele pe care le doresti la pizza ta (toppingurile).

Pune blatul la facut, pe grillul incins, pentru doua minute, doua si jumatate maxim (fii atent la durata, temperatura e foarte mare, chiar dubla decat la cu cuptor de aragaz de apartament ). Incearca sa o misti des, sa nu o lasi intr-un singur loc, pentru a nu aparea parti arse pe ea.

Dupa aceste doua minute, intoarce blatul pe dos, cu partea deja facuta in sus. Adauga acum topingurile tale (sosul tomat, mozzarella, si ce mai vrei tu). Lasa inca doua minute, doua minute si jumatate pizza pe grill. In mod normal, dupa acest interval de timp, gratie temperaturii foarte ridicate, pizza ta ar trebui sa fie gata.

Sfaturi utile:

a) daca folosesti alt tip de branza/cascaval in loc de mozzarella, atunci ai grija ca aceasta sa fie data prin razatoare, si nu bucati;

b) - daca folosesti ingrediente care se fac mai greu (ciuperci sau ardei, de exemplu) e bine sa le ai gatite un pic inainte.

Pofta buna!

Articol in parteneriat cu euforia.tv
 

Comentarii (4)

08.11.2011, 12:31

interesant nu am incercat pizza pe grill pana acum dar niciodata nu e prea tarziu

08.11.2011, 16:07

13.11.2011, 19:06

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]