Montignac, dieta in functie de indicele glicemic

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 24 Aug 2009, 23:50

Montignac, dieta in functie de indicele glicemic

Faza 1: faza de slabire. Se consuma alimentele cu indice glicemic mai mic sau egal cu 35. Obiectivul este acela de a induce la sfirsitul fiecarei mese un raspuns insulinic cit mai scazut. Astfel, este evitata orice posibilitate de depunere si, in acelasi timp, sint consumate grasimile de rezerva (lipoliza), care-s arse prin cresterea consumului energetic (termogeneza)

Faza 2: faza de mentinere. Poti consuma si alimente cu IG mediu, dar cu grija ....

Structura meselor: principiul de baza consta in servirea a 3 mese pe zi:

- mic dejun

- prinz

- cina

Principiile culinare ale dietei Montignac:

- lipsesc din alimentatie total: faina alba, zaharul si untul. Mai pe intelesul tuturor, elimini fainoasele de orice fel, dulciurile si grasimile. Se poate bea si un paharel de vin rosu din cind in cind

Cum se combina alimentele?

O idee principala a dietei Montignac este bazata pe modul cum se combina alimentele. Astfel, se combina alimentele din grupa A – carnea (fiarta sau la gratar), ouale, pestele, branza de vaci degresata, sau alte lactate cu grupa B – legumele. Niciodata nu se combina alimentele din grupa A cu cele din grupa C – cereale, cartofi, orez, paste, sau porumb. Si acestea tot cu legume se combina.

Concluzie: alimentele din grupa B (legumele cu exceptia cartofilor) se pot combina cu orice altceva. Alimentele din grupa A si grupa C nu trebuie niciodata combinate intre ele!

MAI MULTE AMANUNTE PE WWW.PRODIETA.RO

Alimente cu indice glicemic foarte mare / Gr A

Bere *

110

Glucoza (dextroza)

100

Cartofi prajiti sau gatiti la cuptor

95

Faina de orez

95

Paine alba fara gluten

90

Morcovi (fierti) *

85

Orez instant

85

Fulgi de porumb

85

Pop corn (fara zahar)

85

Pastarnac *

85

Paine alba pentru sandvis

85

Faina alba de grâu

85

Piure de cartofi

80

Gogosi

75

Lasagna

75

Dovlecel, tartacuta *

75

Pepene
verde *

75

Croissant

70

Briosa

70

Ciocolata (cu zahar adaugat)

70

Bauturi tip Cola, bauturi racoritoare

70

Malai

70

Gnocchi

70

Taitei (pe baza de grâu)

70

Cartofi decojiti si fierti

70

Chipsuri

70

Mamaliga

70

Cereale rafinate (cu zahar adaugat)

70

Zahar alb (zaharoza)

70

Orez standard

70

Zahar brun integral

70

Sfecla de zahar, sfecla rosie (fierte) *

65

Mars ®, adidasi ®, Nuts ®, etc

65

Muesli (cu zahar sau miere adaugata …)

65

Ananas (in conserva)

65

Porumb dulce (fiert )

65

Stafide (rosii si auriii)

65

Paine de secara (30% secara)

65

Cartofi necuratati, fierti la aburi

65

Paine din cereale integrale

65

Caise (la conserva)

60

Banane (coapte)

60

Castane

60

Orez cu bob lung

60

Miere

60

Inghetata (standard, cu zahar adaugat)

60

Pizza

60

Pepene galben

60

Suc de struguri (neîndulcit)

55

Sushi

55

Ketchup

55

Suc de mango (neîndulcit)

55

Mustar (cu zahar adaugat)

55

Nutella ®

55

Papaya (fructe proaspete)

55

Piersici (la conserva/ pot fi cu sirop)

55

Alimente cu indice glicemic mediu / Gr B

Baton de cereale (fara zahar adaugat)

50

Mango

50

Kiwi*

50

Muesli (nu dulce)

50

Suc de ananas (neîndulcit)

50

Cartofi dulci

50

Ananas (fruct proaspat)

45

Suc de grapefruit (neîndulcit)

45

Struguri verzi sau rosii (fructe proaspete)

45

Mazare verde (la conserva)

45

Paine integrala de secara sau faina de secara

45

Sos de rosii (cu zahar)

45

Spaghete al dente (5 min fierte)

40

Cereale integrale (fara zahar adaugat)

45

Smochine uscate

40

Suc de morcovi (neîndulcit)

40

Prune uscate

40

Lactoza

40

Unt de arahide (fara zahar adaugat)

40

Ovaz

40


Alimente cu indice glicemic mic / Gr C

Fasole neagra

35

Mere (fructe
proaspete)

35

Caise uscate

35

Mazare verde (proaspata)

35

Inghetata (cu fructoza)

35

Susan (seminte)

35

Nectarine (fructe proaspete)

35

Portocale (fructe proaspete)

35

Piersici (fructe proaspete)

35

Prune (fructe proaspete)

35

Wasa ™ fibra (24%)

35

Iaurt de soia (aroma de fructe)

35

Seminte de floarea-soarelui

35

Suc de rosii

35

Orez salbatic

35

Fasole alba, boabe de fasole verde, fasole cannellini, faziola

35

Iaurt, iaurt **

35

Caise (fructe proaspete)

30

Sfecla de zahar (bruta)

30

Linte inchisa la culoare

30

Morcovi (brut)

30

Lapte de soia

30

Usturoi

30

Grapefruit, pummelo (fructe proaspete)

30

Marmelada
(fara zahar adaugat)

30

Lapte ** (degresat sau nu)

30

Pere (fructe proaspete)

30

Fructul pasiunii, maracuja, Granadilla

30

Tomate

30

Linte galbena

30

Capsuni (fructe proaspete)

25

Mure, afine, zmeura, coacaze rosii

25

Cirese

25

Ciocolata neagra (mai mult de 70% din continutul de cacao)

25

Linte verde

25

Humus

25

Faina
de soia

25

Lamaia

20

Iaurt de soia fara arome

20

Pulbere de cacao (fara zahar adaugat)

20

Migdale

15

Telina

15

Broccoli

15

Varza de Bruxelles

15

Varza

15

Conopida

15

Dovlecei

15

Castravete

15

Ardei gras (rosu, verde), boia de ardei

15

Ginger

15

Alune, nuci Barcelona

15

Praz

15

Ciuperci

15

Masline

15

Ceapa

15

Arahide

15

Pickle Baitui

15 15

Seminte de pin

15 15

Fistic, migdale

15

Ridichie

15

Salata, salata verde

15

Varza acra

15

Soia

15

Spanac

15

Tofu de soia

15

Nuci

15

Avocado

10

Otet

5

Condimente (patrunjel, busuioc, oregano, scortisoara, vanilie, etc)

5

Crustacee

5

Sursa informatii tabel IG: www.montignac.com si www.prodieta.ro / www.revistafelicia.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)