Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete / Pizza

Paine integrala cu fulgi de ovaz si seminte de in

In Piine la 11 Noi 2011

Intr-un castron incapator se pune faina alba si faina neagra,sarea,zaharul si drojdia;se amesteca bine. In castron se adauga treptat apa si uleiul, apoi adauga fulgii si semintele si framantam pana obtinem un aluat elastic..Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul. Aluatul...

Chifle cu usturoi si patrunjel

In Piine la 9 Oct 2011

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat se poate,apoi   se framanta cu mainile pana obtinem un aluat neted si elastic. Bila de aluat...

Pizza cu porumb si mezeluri

In Pizza la 15 Mai 2011

Intr-un vas mare se amesteca faina,zaharul,sarea si drojdia,apoi se face o adancitura in mijlocul fainii. In adancitura facuta se toarna apa calduta si se amesteca cu o lingura,cat se poate,apoi se incepe framantarea pana obtinem un akuat neted. Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se...

Lipie cu ulei de masline si rozmarin

In Piine la 7 Mai 2011

Intr-un castron se pune faina amestecata cu sare,zahar si drojdie.In mijloc se face o adancitura in care se pune apa calduta si uleiul. Se amesteca cu o lingura de lemn din interior pana in exterior; lasam lingura deoparte si framanta 5-10 minute pana obtinem un aluat nelipicios....

Pizette cu sunca,salam si legume

In Pizza la 3 Mai 2011

Intr-un castron adanc se pune faina amestecata cu zaharul,drojdia si sarea,in mijloc se face o adancitura si se pune apa caldutasi uleiul.Se framanta un aluat neted,se adauga chimenul.Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit,la loc cald,45 minute.Aluatul se intinde pe...

Pizza cu bacon

In Pizza la 6 Apr 2011

Intr-un castron adanc se pune faina amestecata cu zaharul,drojdia si sarea,in mijloc se face o adancitura si se pune apa caldutasi uleiul.Se framanta un aluat neted,se adauga chimenul.Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit,la loc cald,45 minute. Aluatul dospit se...

Paine cu patrunjel uscat

In Piine la 20 Mar 2011

Pentru masina de paine: In cuva masinii se pune apa,uleiul si sare;deasupra se pune faina,pe margini se distribuie zaharul,iar in mijloc se face o gaura in faina si se pune drojdia(aceasta nu trebuie sa intre in contact cu sarea deoarece influenteaza procesul de crestere).Maina se porneste...

Altfel de pizza

In Pizza la 23 Ian 2011

Cartofii(se aleg mai mari) se fierb in coaja.Cand sunt fierti se lasa la racit,apoi se curata si se taie pe lungime.apoi se scobesc putin. Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul,se adauga ciupercile tocate si ardeiul.Se calesc 5 minute impreuna pana se inmoaie.Se adauga...

Pizza cu sunca si ardei

In Pizza la 20 Ian 2011

Aluat: Faina se amesteca cu drojdia,sarea si zaharul.Peste faina se adauga treptat apa calduta si lingura de ulei.Se framanta un aluat elastic.Se lasa 30 de minute la dospit.Peste 30 minute se intinde aluatul intr-o forma cu diametrul de 26 cm. Topping: Ardeiul se taie fasii,ciupercile se...

Paine cu ceapa si patrunjel

In Piine la 18 Ian 2011

Intr-un castron incapator se pune 250 g faina,sarea,zaharul si drojdia;se amesteca bine.In castron se adauga treptat apa calduta si uleiul amestecand incontinuu.Dupa ce am incorporat toata apa adauga treptat restul de faina.Framantam 10 minute.Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi...

Painici in tigaie cu ceapa verde si bacon

In Piine la 10 Noi 2010

Faina se pune intr-un vas incapator si se amesteca cu sarea.Se face o groapa in mijloc si se adauga apa treptat pana se formeaza un aluat neted si elastic.Se framanta 5 min.Un vas se unge cu ulei si se pune bila de aluat.Se lasa sa se odihneasca 30 de min. Ceapa se taie rondele si baconul...

Pizza speciala

In Pizza la 17 Oct 2010

Aluatul de pizza se imparte in 3 si se intinde o foaie subtire.Se unge cu sos de rosii.Pieptul de pui se taie bucatele,se condimenteaza si se rumeneste in putin ulei. Foaia de blat se imparte in sase felii cu un cutit,nu de tot,doar facem semn.Pe o felie punem felii de carnati,pe urmatoarea...

Aluat pizza

In Pizza la 16 Oct 2010

Intr-un vas se pune faina,drojdia uscata,zaharul si sarea si se amesteca.Se toarna laptele si uleiul,se adauga uleiul si se framanta un aluat care se pune intr-un vas si se acopera cu o folie alimentara si se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul Aluatul este suficent pentru 3 pizza de 26 cm.

Pizza cu piept de pui si sunca

In Pizza la 16 Oct 2010

Aluatul: Faina se amesteca cu drojdie,sare,zahar si se omogenizeaza.Se adauga laptele caldut si uleiul.Se framanta un aluat care se lasa la dospit 30 min,la loc calduros. Topping: Pieptul de pui se taie bucati si se pune intr-o tava cu putin ulei.Se adauga sare,piper,boia si...

Pizza family

In Pizza la 25 Iun 2010

Drojdia se dizolva in apa si se pune peste faina dintr-un castron,se adauga sarea,uleiul,zaharul si se framanta un aluat care se lasa la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.Se imparte compozitia in 4 parti si se intinde in foi rotunde care se pun intr-o tava unsa cu...

Mini pizza rapide

In Pizza la 3 Mai 2010

Drojdia se dizolva in apa calduta,amestecata cu zahar si sare.Faina se pune intr-un vas incapator,se face o gropita in mij si se pune amestecul de apa si drojdie si uleiul.Se framanta un aluat(poate mai e nevoie de putina faina) si se poate lasa la dospit sau nu(eu l-am lasa 15 min ca am avut...

pizza cu blat de franzela

In Pizza la 26 Feb 2010

Se pune in tava o hartie de copt si se unge cu unt. Se umezeste fiecare felie de franzela cu lapte(nu foarte mult) si apoi se tapeteaza tava cu feliile, astfet incat sa nu ramana nici un pic de spatiu liber.Se unge bine blatul astfel obtinut cu sos de rosii si se presara muuult busuioc si...

Pizza cu blat crocant

In Pizza la 8 Feb 2010

Faceti un aluat din ingredientele de mai sus,manual sau la masina de paine,si lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.Cand este gata infainati planseta si impartiti aluatul in 3.Fiecare bucatica o intindeti si o decupati cu forma in care faceti un cerc rotund(eu am facut in baza formei de tort...

Paine impletita

In Piine la 4 Feb 2010

Din ingredintele de mai sus se framanta un aluat,dupa care se lasa la dospit 2-3 ore(asa era in reteta originala eu am lasat-o cam o ora si cred ca de aceea nu mi-a iesit la fel de pufoasa,dar tot a fost buna.Asa e cand esti in criza de timp :)). Dupa ce a dospit impartim aluatul in 3 parti...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]