Curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Adaugam 2 linguri de zahar si le punem la caramelizat pe foc timp de 10 minute. Adaugam si un praf de scoartisoara ( optional).
Oprim 2 linguri de mere caramelizate deoparte, iar restul de mere le punem intr-un bol.
In bolul cu mere...
Topim untul si-l lasam deoparte.
Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.
Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie.
Tot in compozitia de galbenusuri adauagam si faina si...
Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam.
Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Acoperim aluatul cu...
Pasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate.
Adaugam si faina treptat si amestecam bine.
Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic de copozitie si coacem clatitele cateva minute pe ambele parti. Le intoarcem cu o spatula.
Punem...
Amestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam continuu sa nu se lipeasca crema si o lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca.
Imediat ce...
Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.
Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Turnam...
Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de minute.
Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin...
Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert. Daca aveti dovleac mic este ideal, daca nu, il taiati in doua, ca mine. Lasam dovleacul la fiert maxim 2o de minute, apoi il mixam cu mixerul vertical si il lasam la racit.
Adaugam crema de branza, zaharul pudra si...
Pregatim mai intai blaturile de mac: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam macul, faina toata odata si praful de copt si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi. Coacem fiecare foaie fix 10 minute, nu mai mult si o rasturnam pe o tava si...
Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat...
Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste galbenusuri adaugam faina, amidonul si esenta, apoi adaugam treptat albusurile. Incorporam bine albusurile...
In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un aluat moale, dar nelicpicios, il acoprim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la loc calduros 1 ora....
Curatam mai intai pastaile: taiem capetele, le taiem in 2 sau in 3, le spalam bine si le punem la fiert in apa cu sare.
Usturoiul il pisam, adaugam un praf de sare si-l adaugam peste pastaile fierte si scurse bine de apa. Adaugam si amestec de ierburi de gradina.
Zmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase, punem un strop de gem pe o farfurioara si daca atunci cand se raceste...
Presaram condiment pentru pui de la DELIKAT peste carnea de pui si o prajim in ulei incins.
Ceapa si ardeiul le taiem julienne si le punem la calit. Le lasam 7-8 minute, doar sa se patrunda putin, dupa care adaugam dovleceii taiati rondele.
Mai lasam cateva minute, apoi adaugam rosiile date...
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile la batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le adaugam albusurilor. Le incorporam bine si adaugam treptat faina si praful de copt.
Separam compozitia in 2 boluri. Intr-un bol adaugam un strop de esenta de vanilie. In...
Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar. Tot peste galbenusuri adaugam si uleiul si apa fiarta amestecata cu cacaua si mixam bine. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina si incorporam cu o paleta....
Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de minute. Amestecam din cand in cand.
Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20 de minute, dupa care le scoatem.
Siropul il lasam in continuare la fiert inca 20 de minute.
In...
Mixam frisca lichida impreuna cu laptele condensat.
Ciocolata o topim impreuna cu cele 3 linguri de lapte pe baie de aburi. O lasam 1 minut la racorit, apoi o adaugam si o incorporam bine amestecului de frisca. Punem in caserole si dam la congelator.
Sfarmam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat, cacao si esenta si incorporam bine, bine.
Intr-o farfurie punem cacao.
Ungem mainile cu ulei si formam bilutele pe care le dam prin cacao.
Mixam spuma frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ca si frisca eu am folosit Creme patisserie de la Meggle. Impartim frisca in mod egal in 2 boluri.
Pasam bananele cu o furculita.
Ciocolata o topim pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte si o lasam 1 minut la racorit.
Punem...
Punem mai intai gelatina la hidratat 10 minunte in 100 ml apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
Batem frisca impreuna cu iaurtul si adaugam si gelatina topita. Incorporam bine.
Tapetam o tava cu folie alimentara si punem pe fundul acesteia piersici din compot sau ce fructe aveti la...
Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita.
Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura camerei si batem bine. Adaugam apoi branza, faina si apoi grisul. Incorporam bine. La final adaugam...
Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana cand drojdia este topita si punem peste faina. Adaugam si zaharul, untul si coaja de lamaie...
Punem biscuitii intr-un bol mare si-i rupem in 2-3. Adaugam rahatul taiat cubulete si nesquik sau cacao.
Punem apa intr-un ibric, adaugam zaharul si untul si o punem pe foc pana cand fierbe, iar untul este topit. Turnam siropul fierbinte peste biscuiti si amestecam bine cu o lingura.
Punem...
Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa.
Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem cubulete mici, la fel si nuca si le adaugam peste albusuri.
Turnam compozitia in 2 tavi de chec, tapetate...
Punem faina intr-un bol.
Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte) si dizolvam drojdia. Adaugam lichidul peste faina si amestecam. Adaugam si 2 galbenusuri si coaja rasa...
Incalzim laptele amestecat cu zaharul foarte putin.
Trecem fiecare piscot pentru cateva secunde prin laptele incalzit si punem intr-un vas de yenna un strat de piscoturi.
Mixam frisca lichida cu zaharul pudra si cu mascarponele. Ciocolata o taiem cu cutitul cubulete cat mai mici si o...
Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si...
Punem faina intr-un bol, adaugam untura, zaharul si apa calduta si framanta alatul. Trebuie sa fie moale si nelipicios alatul.
Punem folie alimentara sau hartie de copt pe blatul de lucru si presaram faina din abundenta. Intindem alatul intr-un dreptunghi subtire si presaram ciocolata, apoi...
Desert pancakes cu mere si scortisoara
Curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Adaugam 2 linguri de zahar si le punem la caramelizat pe foc timp de 10 minute. Adaugam si un praf de scoartisoara ( optional). Oprim 2 linguri de mere caramelizate deoparte, iar restul de mere le punem intr-un bol. In bolul cu mere...
Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata
Topim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa. Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie. Tot in compozitia de galbenusuri adauagam si faina si...
Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala
Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Acoperim aluatul cu...
Desert pancakes cu banane si ciocolata
Pasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate. Adaugam si faina treptat si amestecam bine. Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic de copozitie si coacem clatitele cateva minute pe ambele parti. Le intoarcem cu o spatula. Punem...
Desert pandispan rapid cu crema de ciocolata
Amestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam continuu sa nu se lipeasca crema si o lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Imediat ce...
Desert negresa cu nuca si ciocolata
Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Turnam...
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate
Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de minute. Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin...
Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolata
Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert. Daca aveti dovleac mic este ideal, daca nu, il taiati in doua, ca mine. Lasam dovleacul la fiert maxim 2o de minute, apoi il mixam cu mixerul vertical si il lasam la racit. Adaugam crema de branza, zaharul pudra si...
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie
Pregatim mai intai blaturile de mac: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam macul, faina toata odata si praful de copt si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi. Coacem fiecare foaie fix 10 minute, nu mai mult si o rasturnam pe o tava si...
Desert tarta Galette cu prune si scortisoara
Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat...
Desert tort Savarina bunicii
Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste galbenusuri adaugam faina, amidonul si esenta, apoi adaugam treptat albusurile. Incorporam bine albusurile...
Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati
In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un aluat moale, dar nelicpicios, il acoprim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la loc calduros 1 ora....
Pastai verzi cu ierburi de gradina
Curatam mai intai pastaile: taiem capetele, le taiem in 2 sau in 3, le spalam bine si le punem la fiert in apa cu sare. Usturoiul il pisam, adaugam un praf de sare si-l adaugam peste pastaile fierte si scurse bine de apa. Adaugam si amestec de ierburi de gradina.
Gem de zmeura
Zmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase, punem un strop de gem pe o farfurioara si daca atunci cand se raceste...
Mancare de dovlecei cu pui
Presaram condiment pentru pui de la DELIKAT peste carnea de pui si o prajim in ulei incins. Ceapa si ardeiul le taiem julienne si le punem la calit. Le lasam 7-8 minute, doar sa se patrunda putin, dupa care adaugam dovleceii taiati rondele. Mai lasam cateva minute, apoi adaugam rosiile date...
Desert pandispan cu capsuni
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile la batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le adaugam albusurilor. Le incorporam bine si adaugam treptat faina si praful de copt. Separam compozitia in 2 boluri. Intr-un bol adaugam un strop de esenta de vanilie. In...
Desert prajitura cu frisca, capsuni si mascarpone
Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar. Tot peste galbenusuri adaugam si uleiul si apa fiarta amestecata cu cacaua si mixam bine. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina si incorporam cu o paleta....
Sirop de menta
Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de minute. Amestecam din cand in cand. Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20 de minute, dupa care le scoatem. Siropul il lasam in continuare la fiert inca 20 de minute. In...
Desert inghetata cu ciocolata
Mixam frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ciocolata o topim impreuna cu cele 3 linguri de lapte pe baie de aburi. O lasam 1 minut la racorit, apoi o adaugam si o incorporam bine amestecului de frisca. Punem in caserole si dam la congelator.
Desert trufe cu lapte condensat
Sfarmam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat, cacao si esenta si incorporam bine, bine. Intr-o farfurie punem cacao. Ungem mainile cu ulei si formam bilutele pe care le dam prin cacao.
Desert inghetata asortata cu banane si ciocolata
Mixam spuma frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ca si frisca eu am folosit Creme patisserie de la Meggle. Impartim frisca in mod egal in 2 boluri. Pasam bananele cu o furculita. Ciocolata o topim pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte si o lasam 1 minut la racorit. Punem...
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400
Punem mai intai gelatina la hidratat 10 minunte in 100 ml apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. Batem frisca impreuna cu iaurtul si adaugam si gelatina topita. Incorporam bine. Tapetam o tava cu folie alimentara si punem pe fundul acesteia piersici din compot sau ce fructe aveti la...
Desert pasca dulce vanilata
Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita. Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura camerei si batem bine. Adaugam apoi branza, faina si apoi grisul. Incorporam bine. La final adaugam...
Desert cozonac pufos cu nuca si rahat
Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana cand drojdia este topita si punem peste faina. Adaugam si zaharul, untul si coaja de lamaie...
Desert salam de biscuiti
Punem biscuitii intr-un bol mare si-i rupem in 2-3. Adaugam rahatul taiat cubulete si nesquik sau cacao. Punem apa intr-un ibric, adaugam zaharul si untul si o punem pe foc pana cand fierbe, iar untul este topit. Turnam siropul fierbinte peste biscuiti si amestecam bine cu o lingura. Punem...
Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata
Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem cubulete mici, la fel si nuca si le adaugam peste albusuri. Turnam compozitia in 2 tavi de chec, tapetate...
Desert covrigi Polonezi
Punem faina intr-un bol. Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte) si dizolvam drojdia. Adaugam lichidul peste faina si amestecam. Adaugam si 2 galbenusuri si coaja rasa...
Desert tiramisu fara oua si fara cafea
Incalzim laptele amestecat cu zaharul foarte putin. Trecem fiecare piscot pentru cateva secunde prin laptele incalzit si punem intr-un vas de yenna un strat de piscoturi. Mixam frisca lichida cu zaharul pudra si cu mascarponele. Ciocolata o taiem cu cutitul cubulete cat mai mici si o...
Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale
Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si...
Desert inimioare cu ciocolata
Punem faina intr-un bol, adaugam untura, zaharul si apa calduta si framanta alatul. Trebuie sa fie moale si nelipicios alatul. Punem folie alimentara sau hartie de copt pe blatul de lucru si presaram faina din abundenta. Intindem alatul intr-un dreptunghi subtire si presaram ciocolata, apoi...