Mixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat.
Separa albusul de galbenus si adauga peste unt galbenusul.
Se incorporeaza, apoi se adauga faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Se amesteca bine,...
Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim.
Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in directia blocat, inchide supapa pentru abur, apoi selecteaza din meniu functia SOUP, timp 30 minute,...
Curatam ceapa si o taiem juliene.
Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua.
Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE.
Punem uleiul, apasam Start si asteptam sa se incinga bine, apoi punem pulpele.
Le rumenim usor pe...
Am pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte.
Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut.
Am aruncat apa si am pus nautul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Am turnat apa in vas cat dublul...
Mod de preparare Hribi cu smantana
Pentru inceput pui la foc mic ulei (3 linguri) + 50-80 g unt. Untul da gust grozav mancarii dar nu merge pus fara ulei, ca se arde.
Pune ceapa tocata (eu pun 2, ajuta la ingrosarea sosului) si caleste pana se inmoaie. Adauga hribii (ii tai cum...
Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare.
Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti.
La inceput amestecul va fi nisipos, vei avea tendinta sa adaugi lichid, dar n-o fa :)), te rog!, framanta in continuare undeva la vreo 5...
Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia.
Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea.
Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu mana. Acesta va fi moale si gumat. Adauga si uleiul, zaharul, omogenizeaza si adauga, treptat, restul de...
Spala si curata aripioarele.
Usuca-le cu un servet curat.
Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia)
Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute, pana se rumenesc frumos pe toate partile.
Intre timp pregateste sosul.
Curata si piseaza...
Mixati untul/margarina impreuna cu zaharul pana devine spumos/spumoasa.
Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul.
Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea...
Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare.
Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa.
Adaugati otetul si mai mixati un minut.
Incepeti sa adaugati, treptat, zaharul, cate 2-3 linguri o data si mixati...
Separi albusurile de galbenusuri.
Mixezi spuma albusurile cu sare, apoi adaugi, treptat, zaharul.
Mixezi aproximativ 10 minute.
Adaugi, pe rand, uleiul in fir subtire si galbenusurile, mixand usor pana la omogenizare.
Pui faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat.
Amesteci,...
Mod de preparare Chiftelute cu ton
Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul.
Pune-le pe toate intr-un bol.
Scurge bine tonul si adauga-l peste celelalte ingrediente.
Pune si painea stoarsa bine si condimentele – boiaua,...
Am amestecat laptele praf cu cacaua si doua maini bune cu nuci usor prajite, rupte in bucati marisoare.
Am topit untul si l-am lasat la racit.
Am pus zaharul si apa intr-un vas cu fund dublu, la foc mediu.
Am amestecat in sirop pana cand zaharul s-a diluat si nu s-au mai zarit granule....
Pune rasolul de porc in apa rece si lasa-l pentru 2-3 ore.
Arunca apa.
Pregateste un vas inalt in care asezi rasolul si cotletul de porc, apoi torni apa care sa ajunga cu aproximativ 6 cm deasupra carnii. Apa pusa acum va fi singura pe care o poti pune la piftie, nu mai poti adauga pe...
Mod de preparare Chec in doua culori
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare.
Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se dilueze complet zaharul, apoi mai lasa un minut la fiert.
Astepti doua minute sa se racoreasca usor...
Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor.
Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute.
Separat, intr-un bol mare, punem faina ramasa (cele 800 g) ouale batute, praful de copt stins cu lamaie,...
In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua.
Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati.
Pregatiti siropul.
Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se imprieteneasca 5 minute.
Puneti vasul la foc mic pe aragaz.
Lasati sa fiarba la foc mic.
Peste...
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amidonul.
Omogenizeaza, amestecand de jos in sus, usor. Incorporeaza frunzulite de patrunjel verde....
Blat
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga-le peste albusuri, unde ai pus si galbenusurile amestecate cu uleiul.
Amesteca usor, de jos in sus, omogenizand compozitia fara a scoate prea mult aer din...
Cum se prepara Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul.
Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat COMPLET.
Galbenusurile bate-le putin cu furculita cu un...
Amestecati toate ingredientele pentru umplutura.
Untul il topiti si raciti.
Omogenizati amestecand bine, bine si adaugati stafidele. Lasati bolul deoparte si pregatiti aluatul.
Puneti intr-un ibric, pe foc, laptele cu uleiul si zaharul. Lasati sa fiarba apoi opriti...
Intr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e inmuiata bine.
Lasa la cald pentru 20-25 minute. Ai grija ca bolul sa fie inalt, amestecul va creste...
Prepararea e mai mult decat simpla.
Am inceput cu crema.
Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia.
Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana...
Separa albusurile de galbenusuri.
In bolul cu galbenusuri, pune zaharul si mixeaza pana ce amestecul isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Albusurile mixeaza-le spuma cu un vf. cutit sare.
Peste galbenusuri, pune faina amestecata cu praful de copt, in cateva transe,...
Punem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece.
Lasam pana ce furculita intra usor in ei.
Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata.
Intre timp feliem cascavalul si mezelul ales.
Cand cartofii s-au racit ii curatam de coaja si-i dam pe razatoarea...
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule.
Preincalzeste cuptorul.
Galbenusurile freaca-le intr-un bol cu uleiul apoi adauga esenta...
Foi galbene
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile pune-le impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi mixeaza totul pana devine o crema fina.
Amesteca faina cu grisul si praful de copt si adauga-le treptat peste galbenusuri.
Pune apoi laptele,...
Am incercat 4 variante de marinare a mielului - in vin alb, rosu, bere si lamaie.
Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost delicioase.
Pregatim pulpa de miel.
Amestecam bine uleiul cu sare, piper, cimbru, boia,...
Pregateste coastele de miel, aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare Food Saver .
Intr-un vas amesteca toate ingredientele pentru marinare cu exceptia mierii.
Unge cu pensula coastele cu marinada. Aseaza-le in caserola pentru marinare.
Toarna marinada ramasa deasupra....
Pregateste carnea de miel. Tai-o bucatele numa' bune de bagat in bete de frigarui.
Pune-o in caserola pentru marinare Food Saver . Eu am pus si un ficat de miel :)
Amesteca intr-un bol uleiul, sosul de soia, codimentele uscate si zeama de lamaie.
Toarna peste carnea din caserola. Pune...
Desert fursecuri cu nuca
Mixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat. Separa albusul de galbenus si adauga peste unt galbenusul. Se incorporeaza, apoi se adauga faina amestecata cu sarea si praful de copt. Se amesteca bine,...
Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim. Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in directia blocat, inchide supapa pentru abur, apoi selecteaza din meniu functia SOUP, timp 30 minute,...
Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Curatam ceapa si o taiem juliene. Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua. Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE. Punem uleiul, apasam Start si asteptam sa se incinga bine, apoi punem pulpele. Le rumenim usor pe...
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Am pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte. Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut. Am aruncat apa si am pus nautul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Am turnat apa in vas cat dublul...
Hribi cu smantana
Mod de preparare Hribi cu smantana Pentru inceput pui la foc mic ulei (3 linguri) + 50-80 g unt. Untul da gust grozav mancarii dar nu merge pus fara ulei, ca se arde. Pune ceapa tocata (eu pun 2, ajuta la ingrosarea sosului) si caleste pana se inmoaie. Adauga hribii (ii tai cum...
Desert fursecuri cu nuca
Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare. Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti. La inceput amestecul va fi nisipos, vei avea tendinta sa adaugi lichid, dar n-o fa :)), te rog!, framanta in continuare undeva la vreo 5...
Pizza cu ton si galbiori
Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia. Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea. Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu mana. Acesta va fi moale si gumat. Adauga si uleiul, zaharul, omogenizeaza si adauga, treptat, restul de...
Aripioare cu sos
Spala si curata aripioarele. Usuca-le cu un servet curat. Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia) Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute, pana se rumenesc frumos pe toate partile. Intre timp pregateste sosul. Curata si piseaza...
Desert fursecuri ciupercute
Mixati untul/margarina impreuna cu zaharul pana devine spumos/spumoasa. Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul. Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea...
Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca
Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare. Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa. Adaugati otetul si mai mixati un minut. Incepeti sa adaugati, treptat, zaharul, cate 2-3 linguri o data si mixati...
Desert chec pufos
Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi spuma albusurile cu sare, apoi adaugi, treptat, zaharul. Mixezi aproximativ 10 minute. Adaugi, pe rand, uleiul in fir subtire si galbenusurile, mixand usor pana la omogenizare. Pui faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amesteci,...
Aperitiv chiftelute cu ton
Mod de preparare Chiftelute cu ton Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul. Pune-le pe toate intr-un bol. Scurge bine tonul si adauga-l peste celelalte ingrediente. Pune si painea stoarsa bine si condimentele – boiaua,...
Desert ciocolata de casa cu nuci
Am amestecat laptele praf cu cacaua si doua maini bune cu nuci usor prajite, rupte in bucati marisoare. Am topit untul si l-am lasat la racit. Am pus zaharul si apa intr-un vas cu fund dublu, la foc mediu. Am amestecat in sirop pana cand zaharul s-a diluat si nu s-au mai zarit granule....
Piftie de porc/ Racituri de porc
Pune rasolul de porc in apa rece si lasa-l pentru 2-3 ore. Arunca apa. Pregateste un vas inalt in care asezi rasolul si cotletul de porc, apoi torni apa care sa ajunga cu aproximativ 6 cm deasupra carnii. Apa pusa acum va fi singura pe care o poti pune la piftie, nu mai poti adauga pe...
Desert chec in doua culori
Mod de preparare Chec in doua culori Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se dilueze complet zaharul, apoi mai lasa un minut la fiert. Astepti doua minute sa se racoreasca usor...
Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel
Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute. Separat, intr-un bol mare, punem faina ramasa (cele 800 g) ouale batute, praful de copt stins cu lamaie,...
Desert ciocolata de casa
In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati. Pregatiti siropul. Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se imprieteneasca 5 minute. Puneti vasul la foc mic pe aragaz. Lasati sa fiarba la foc mic. Peste...
Aperitiv rulada cu sunca si branza
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amidonul. Omogenizeaza, amestecand de jos in sus, usor. Incorporeaza frunzulite de patrunjel verde....
Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert
Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga-le peste albusuri, unde ai pus si galbenusurile amestecate cu uleiul. Amesteca usor, de jos in sus, omogenizand compozitia fara a scoate prea mult aer din...
Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat COMPLET. Galbenusurile bate-le putin cu furculita cu un...
Desert placinta cu branza
Amestecati toate ingredientele pentru umplutura. Untul il topiti si raciti. Omogenizati amestecand bine, bine si adaugati stafidele. Lasati bolul deoparte si pregatiti aluatul. Puneti intr-un ibric, pe foc, laptele cu uleiul si zaharul. Lasati sa fiarba apoi opriti...
Desert poale-n brau – placinte moldovenesti
Intr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e inmuiata bine. Lasa la cald pentru 20-25 minute. Ai grija ca bolul sa fie inalt, amestecul va creste...
Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie
Prepararea e mai mult decat simpla. Am inceput cu crema. Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia. Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana...
Pancakes (clatite americane)
Separa albusurile de galbenusuri. In bolul cu galbenusuri, pune zaharul si mixeaza pana ce amestecul isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Albusurile mixeaza-le spuma cu un vf. cutit sare. Peste galbenusuri, pune faina amestecata cu praful de copt, in cateva transe,...
Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie
Punem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece. Lasam pana ce furculita intra usor in ei. Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata. Intre timp feliem cascavalul si mezelul ales. Cand cartofii s-au racit ii curatam de coaja si-i dam pe razatoarea...
Tort de ciocolata
Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule. Preincalzeste cuptorul. Galbenusurile freaca-le intr-un bol cu uleiul apoi adauga esenta...
Prajitura cu crema de lamaie
Foi galbene Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile pune-le impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi mixeaza totul pana devine o crema fina. Amesteca faina cu grisul si praful de copt si adauga-le treptat peste galbenusuri. Pune apoi laptele,...
Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Am incercat 4 variante de marinare a mielului - in vin alb, rosu, bere si lamaie. Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost delicioase. Pregatim pulpa de miel. Amestecam bine uleiul cu sare, piper, cimbru, boia,...
Coaste de miel la cuptor pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver
Pregateste coastele de miel, aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare Food Saver . Intr-un vas amesteca toate ingredientele pentru marinare cu exceptia mierii. Unge cu pensula coastele cu marinada. Aseaza-le in caserola pentru marinare. Toarna marinada ramasa deasupra....
Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver
Pregateste carnea de miel. Tai-o bucatele numa' bune de bagat in bete de frigarui. Pune-o in caserola pentru marinare Food Saver . Eu am pus si un ficat de miel :) Amesteca intr-un bol uleiul, sosul de soia, codimentele uscate si zeama de lamaie. Toarna peste carnea din caserola. Pune...