Desert ciocolata de casa cu nuci

de gaby_duceag in Dulciuri, 14 Apr 2018 | 5608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf Raraul
  • 800 g zahar
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie sau rom (eu am pus vanilie de data asta)
  • nuci usor prajite (am pus 2 maini bune in amestec, plus cele de deasupra)
  • 100 g cacao neagra
  • 300 ml apa
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu nuci:

Am amestecat laptele praf cu cacaua si doua maini bune cu nuci usor prajite, rupte in bucati marisoare.

Am topit untul si l-am lasat la racit.

Am pus zaharul si apa intr-un vas cu fund dublu, la foc mediu.

Am amestecat in sirop pana cand zaharul s-a diluat si nu s-au mai zarit granule.

Din momentul in care a dat in clocot, am lasat la fiert FIX 7 minute. Am adunat spuma ridicata la suprafata. Siropul trebuie sa fiarba „cu bulbuci” :))

Am oprit focul si am adaugat laptele praf in 3 etape, amestecand energic c-o lingura de lemn, dupa fiecare etapa.

La final am adaugat untul topit si racit si esenta, amestecand, cu rabdare :-), energic, pana cand s-a incorporat untul si nu s-a mai zarit pe lateralele vasului.

Intr-o tava patrata, de 24/24 cm, unsa cu unt (puteti folosi orice altfel de tava doriti) turnati ciocolata si presarati deasupra nuci tocate, prajite. Scuturati usor tava incat sa se scufunde putin nucile.

Lasati la rece cateva ore bune, apoi portionati.

A doua oara am facut reteta de ciocolata de casa cu stafide si alune, grozav de buna si-n varianta aia.

Dupa vreo 3 ore am incercat s-o portionez si era molicica. Credeam c-am gresit-o, dar am reintrodus-o la rece si-am lasat-o peste noapte. S-a intarit perfect!

TIPS-URI

1

 Nota. Daca vreti o ciocolata de casa mai molicica, lasati doar 4-5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bilute rafaelo