Pentru sirop
In plus Crema de ciocolata Finetti
Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor.
Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute.
Separat, intr-un bol mare, punem faina ramasa (cele 800 g) ouale batute, praful de copt stins cu lamaie, uleiul si sarea.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem amestecul cu drojdie in bolul mare si framantam un aluat omogen, ferm. Cred ca mi-a luat cam 10-15 minute. Adaugati inca putina faina, doar daca aluatul o cere, acesta trebuie sa fie elastic si usor de lucrat cu el.
Impartim aluatul in doua parti egale, iar intr-una din parti punem cacaua si framantam pana la omogenizare.
Punem bucatile de aluat in doua boluri, acoperim cu servete curate si lasam la crescut la loc cald, pana-si dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul.
Impartim fiecare bila in 6 parti.
Oprim doua bucati, de culori diferite, restul pastrandu-le acoperite pana la folosire.
Intindem aluatul maro intr-o foaie rotunda, apoi procedam la fel cu aluatul galben.
Suprapunem foile punand partea maro prima, apoi taiem cercul in 8 parti egale.
Punem la baza fiecarei bucati cate 1/3 lingurita crema de ciocolata, apoi rulam formand cornuletele.
Le asezam in tava in care am pus hartie pentru copt si le coacem timp de 18 minute la 190 grade C.
Intre timp pregatim siropul.
Caramelizam zaharul si stingem cu cele 300 ml apa.
Lasam la fiert, la foc mic, pana cand siropul incepe sa se ingroase usor (aprox 10 minute). Ridicam lingura cu putin sirop deasupra vasului si daca ultima picatura de sirop se prelinge mai greu de pe lingura, siropul e gata. Adaugam esenta de rom.
Trecem cornuletele fierbinti prin sirop, timp de cateva secunde, pe toate partile.
Procedam la fel cu bucatile de aluat ramase.
Servim cornuletele bicolore cu ciocolata, cu mare pofta! Garantez ca n-o sa va lipseasca :))