. gogosiele : Se amesteca uleiul cu apa si zaharul se pune pe foc cand incepe sa fiarba se adauga faina se amesteca bine pana se deslipeste de pe oala. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul. Cu ajutoul unei lingure sau spris pui alutul pe o tava...
Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu budinca si praful de copt. Se amesteca usor apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor la foc mediu.35 min, Se face testul scobitorii. CREMA: se caramelizeaza...
Se pun intr-un vas smantana si lapte se dau la foc mic. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa sa fiarba 1 min
Se ia de pe foc si se adauga gelatina amestecand bine. Se lasa sa se raceasca 15 min . Formele se ung cu un pic de ulei apoi turnam compozitia. Se da la frigider~2ore....
Clatitele se prepara prin amestecul tuturor ingredientelor. Apoi se coc pe tigaie.
Crema:
Se amesteca laptele cu zaharul apoi se pune pe foc impreuna cu baton de vanilie, galbenusurile se amesteca cu amidonul, se pune cate un pic de lapte fiert peste el apoi se toarna toata compozitia...
Blat: Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se aduaga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. Dupa aceea se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se...
Se pun alternativ fructe taiate si frisca. Se da la frigider pana in momentul servitii.
Pentru o savoare deosebita se pot adauga cateva linguri de inghetata sau coniac pentru cine este amator si daca nu sunt copii la masa.
Fructele se pot combina in functie de preferintele fiecaruia.
Se face blatul de pandispan obisnuit. Se separa galbenusurile de albus, Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie , dupa care galbenusurile faina cate un pic si cacao amestecata cu praf de copt. Se pune totul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 30 min la foc mediu. Cand e gata...
Se bat galbenusurile cu zaharul se adauga faina , sarea si se toarna cate un pic de lapte (250 ml)amestecand in continu sa nu se formeze cocolase. Cealanta cantitate de lapte se pune pe foc cu batonul de vanilie. cand incepe sa fiarba se scaote batonul si se toana cate un pic din compozitia cu...
Aluatul de foietaj se scoate de la congelator cu 1-2 h inainte de a se folosi. Cand este gata de folosre se desface usor pe masa de lucru. Pentru cosuletele de mini tarte am folosit forma de briose.
Se taie aluatul patratele si se aseaza in fiecare forma cate una.Se inteapa cu o furculita...
Se prepara un sirop din zahar si apa se lasa sa fiarba pana ce se leaga apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom sau fiecare dupa dorinta.
Se aseaza feliile de cozonac in farfurii si se insiropeaza fara frica si economie! Se orneaza cu frisca si gem. Iata si savarina la minut :D
Faina trebuie sa fie la temperatura camerei la fel si celelante ingrediente. Acesta se cerne intr-un lighean.Drojdia se dizolva cu un pic de lapte caldut indulcit.Ouale se bat .Laptele se pune la incazit si se dizolva in el zaharul, cand e suficient de cald se pune in el oule batute se amesteca...
Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma se aduga zaharul treptat. Galbenusurile se amesteca cu un pic se sare, apoi se incorporeaza uleiul, laptele si nuca de cocos. Se adauga toate acestea peste albusuri se pune si faina ; se amesteca usor se adauga si praful de copt.Se imparte...
Faina se cerne cu cacaoa. Untul se amesteca cu zaharul si se bate pane cand devine o spuma, dupa care se adauga galbenusul, smantana, esenta si coaja de portocala se amesteca bine apoi se aduga faina cu cacaoa. Luam cate olingurita din compozitia obtinuta, formam bile si le asezam intr-o tava cu...
Blat:
Galbenusurile se frea c a cu zaharul pana ce devin o crema. Untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. dupa care se aduga ciocolata topita la bain-mare, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam...
Se bat albusurile spuma.Apoi se aduga zaharulcand sa incorporat si s-a obtinut o spuma tare se adauga faina , ulei si praf de copt. marul se curata de coaja si se taie bucati mici la fel si porocala. se pun peste aluat si se amesteca incet. Forma de copt se unge cu unt si se tapeteaza cu faina....
Blat: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul dupa care galbenusurile, faina, cacaco, si praf de copt. se da la cutor 35min.
Crema1: Untul trebuie sa fiela temperatura camerei acesta se bate spuma cu zaharul vanilat. Ciocolata se topeste pe baie de abur,...
Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul si dupa care galbenusurile, iaurtul, laptele, uleiul,nuca de cocos faina,zaharul vanilat, praful de copt.. Se ung formele de briose si se toarna cate o lingura in forma Se da la cupror 30 min foc mediu. Glazura rapida: Se...
Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Margarina se topeste la microunde. Se pune intr-un lighean faina si se toarna laptele se adauga si drojdia ,coaja de portocala si...
Blat: se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie se contiua sa se bata pana ce devine o pasta alba lucioasa , se adauga galbenusurile, faina, paful de copt si zaharul vanilat. Se toarna tot intr-o tava si se da la cuptor 35 min.
...
Se amesteca ouale cu laptele, untul topit si esenta de migdale apoi se pune la incalzit pe foc amestecandu-se sa nu se prinda .Drojdia se topeste cu zahar. Se amesteca faina cu compozitia calda si drojdia. Se framanta adugandu-se ulei in timpul framantarii. Se lasa sa creasca 2 ore. Dupa ce a...
Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, untul moale, se mixeaza bine apoi se adauga laptele si uleiul si se mixeaza apoi faina si praful de copt. Se toarna intr-o forma de copt care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Se rupe bucati mici ciocolata si se pune peste aluat. Se da la...
Se pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad pana se incorporeaza bine. Cu ajutorul unei linguri sau pungi se fac betisoare sau cuiburi. Se dau la...
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul , apoi cu ouale, faina, cacaoa, laptele si praful de copt. Totul se toarna intr-o tava si se da la copt 35 min.
Crema: Se pune laptele la fiert cand da in clocot se pune grisul si se amesteca cu telul sa nu se faca...
Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu margarina moale si zaharul, zaharul vanilat;.apoi se adauga laptele, cacaoa si la final faina si praful de copt. Se unge tava cu margarina si se tapeteaza cu faina se adauga aluatul si se da la copt 30min. Se face testul cu...
De la turtele din care se fac in ajunul craciunului mi-au ramas niste fasii...si de de sa le arunc si sa nule folosec asa s-au nascut "sarmalutele". Se pun fasiile una peste alta. Merele se dau prin razatoare apoi se scurg de surplusul de zeama.Se aseaza peste foi 3 lingurite de mere 1...
Reteta de preparare a papanasilor
Se pune intr-un bol braza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Se imparte aluatul in 6 apoi din iecare particica...
se fac foile albe din 2 oua+4 l lapte+4 linguri ulei+3 zahar+ jumate pachetel amoniu si faina de consistenta aluatului de biscuiti. se imparte aluatul obtinut in 3 parti se intind foile pe dosul tavi si se coc 10 min. la fel se fac si foile cu cacao adauganduse in compozita aluatului...
blat: Separam albusurile de galbenus. albusurile se bat spuna apoi se adauga treptat zaharul dupa care galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se toarna intr-o tava si se da la cuptor 30 min.
Crema 1: untul trebuie sa fie la temperatura camerei, acesta se bate spuma cu zaharul...
Se face aluatul de clatite din 2 oua si 600 gr de lapte si 400 apa minerala+ faina si un varf de sare. Budinca se prepara conform instrucriunilor de pe ambalaj(+400 gr lapte) Cand sunt gata se punepe o foai budinca apoi nuca de cocos si iar o foaie, acest procedeu se continua pana la ultima foaie.
Se bat albusurile spuma cand s-au albit se adauga zaharul in ploaie, continuaidu-se mixarea, dupa ceea faina amestecata cu praful de copt. , Se pune si uleul apoi se amesteca cu o paleta de lem. Merele se taie cuburi se tapeteza o tava se aseaza merele apoi se toarna compozitia. Se da la...
Profiterol
. gogosiele : Se amesteca uleiul cu apa si zaharul se pune pe foc cand incepe sa fiarba se adauga faina se amesteca bine pana se deslipeste de pe oala. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul. Cu ajutoul unei lingure sau spris pui alutul pe o tava...
Tort caramel
Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu budinca si praful de copt. Se amesteca usor apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor la foc mediu.35 min, Se face testul scobitorii. CREMA: se caramelizeaza...
Panna cotta
Se pun intr-un vas smantana si lapte se dau la foc mic. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa sa fiarba 1 min Se ia de pe foc si se adauga gelatina amestecand bine. Se lasa sa se raceasca 15 min . Formele se ung cu un pic de ulei apoi turnam compozitia. Se da la frigider~2ore....
Clatite cu ciocolata si crema de vanilie
Clatitele se prepara prin amestecul tuturor ingredientelor. Apoi se coc pe tigaie. Crema: Se amesteca laptele cu zaharul apoi se pune pe foc impreuna cu baton de vanilie, galbenusurile se amesteca cu amidonul, se pune cate un pic de lapte fiert peste el apoi se toarna toata compozitia...
Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt
Blat: Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se aduaga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. Dupa aceea se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se...
Salata de fructe de sezon (primavara)
Se pun alternativ fructe taiate si frisca. Se da la frigider pana in momentul servitii. Pentru o savoare deosebita se pot adauga cateva linguri de inghetata sau coniac pentru cine este amator si daca nu sunt copii la masa. Fructele se pot combina in functie de preferintele fiecaruia.
Prajitura cremoasa
Se face blatul de pandispan obisnuit. Se separa galbenusurile de albus, Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie , dupa care galbenusurile faina cate un pic si cacao amestecata cu praf de copt. Se pune totul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 30 min la foc mediu. Cand e gata...
Budinca de vanilie
Se bat galbenusurile cu zaharul se adauga faina , sarea si se toarna cate un pic de lapte (250 ml)amestecand in continu sa nu se formeze cocolase. Cealanta cantitate de lapte se pune pe foc cu batonul de vanilie. cand incepe sa fiarba se scaote batonul si se toana cate un pic din compozitia cu...
Mini tarte (cu foietaj frantuzesc)
Aluatul de foietaj se scoate de la congelator cu 1-2 h inainte de a se folosi. Cand este gata de folosre se desface usor pe masa de lucru. Pentru cosuletele de mini tarte am folosit forma de briose. Se taie aluatul patratele si se aseaza in fiecare forma cate una.Se inteapa cu o furculita...
Savarina la minut
Se prepara un sirop din zahar si apa se lasa sa fiarba pana ce se leaga apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom sau fiecare dupa dorinta. Se aseaza feliile de cozonac in farfurii si se insiropeaza fara frica si economie! Se orneaza cu frisca si gem. Iata si savarina la minut :D
Cozonac cu cacao si rahat sau cu crema de nuca
Faina trebuie sa fie la temperatura camerei la fel si celelante ingrediente. Acesta se cerne intr-un lighean.Drojdia se dizolva cu un pic de lapte caldut indulcit.Ouale se bat .Laptele se pune la incazit si se dizolva in el zaharul, cand e suficient de cald se pune in el oule batute se amesteca...
BIZCOCHO
Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma se aduga zaharul treptat. Galbenusurile se amesteca cu un pic se sare, apoi se incorporeaza uleiul, laptele si nuca de cocos. Se adauga toate acestea peste albusuri se pune si faina ; se amesteca usor se adauga si praful de copt.Se imparte...
Fursecuri delicioase
Faina se cerne cu cacaoa. Untul se amesteca cu zaharul si se bate pane cand devine o spuma, dupa care se adauga galbenusul, smantana, esenta si coaja de portocala se amesteca bine apoi se aduga faina cu cacaoa. Luam cate olingurita din compozitia obtinuta, formam bile si le asezam intr-o tava cu...
Tort de ciocolata cu capsuni
Blat: Galbenusurile se frea c a cu zaharul pana ce devin o crema. Untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. dupa care se aduga ciocolata topita la bain-mare, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam...
Briose/ chec cu portocale si mar
Se bat albusurile spuma.Apoi se aduga zaharulcand sa incorporat si s-a obtinut o spuma tare se adauga faina , ulei si praf de copt. marul se curata de coaja si se taie bucati mici la fel si porocala. se pun peste aluat si se amesteca incet. Forma de copt se unge cu unt si se tapeteaza cu faina....
Tort indragostit
Blat: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul dupa care galbenusurile, faina, cacaco, si praf de copt. se da la cutor 35min. Crema1: Untul trebuie sa fiela temperatura camerei acesta se bate spuma cu zaharul vanilat. Ciocolata se topeste pe baie de abur,...
Briose cu glazura de cappucino
Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul si dupa care galbenusurile, iaurtul, laptele, uleiul,nuca de cocos faina,zaharul vanilat, praful de copt.. Se ung formele de briose si se toarna cate o lingura in forma Se da la cupror 30 min foc mediu. Glazura rapida: Se...
Urechiuse ca la mama acasa
Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Margarina se topeste la microunde. Se pune intr-un lighean faina si se toarna laptele se adauga si drojdia ,coaja de portocala si...
tort cu 2 creme
Blat: se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie se contiua sa se bata pana ce devine o pasta alba lucioasa , se adauga galbenusurile, faina, paful de copt si zaharul vanilat. Se toarna tot intr-o tava si se da la cuptor 35 min. ...
cornuri cu gem
Se amesteca ouale cu laptele, untul topit si esenta de migdale apoi se pune la incalzit pe foc amestecandu-se sa nu se prinda .Drojdia se topeste cu zahar. Se amesteca faina cu compozitia calda si drojdia. Se framanta adugandu-se ulei in timpul framantarii. Se lasa sa creasca 2 ore. Dupa ce a...
chec
Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, untul moale, se mixeaza bine apoi se adauga laptele si uleiul si se mixeaza apoi faina si praful de copt. Se toarna intr-o forma de copt care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Se rupe bucati mici ciocolata si se pune peste aluat. Se da la...
Eclere
Se pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad pana se incorporeaza bine. Cu ajutorul unei linguri sau pungi se fac betisoare sau cuiburi. Se dau la...
Prajitura cu nuca de cocos
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul , apoi cu ouale, faina, cacaoa, laptele si praful de copt. Totul se toarna intr-o tava si se da la copt 35 min. Crema: Se pune laptele la fiert cand da in clocot se pune grisul si se amesteca cu telul sa nu se faca...
Dinte negru
Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu margarina moale si zaharul, zaharul vanilat;.apoi se adauga laptele, cacaoa si la final faina si praful de copt. Se unge tava cu margarina si se tapeteaza cu faina se adauga aluatul si se da la copt 30min. Se face testul cu...
"sarmalute" cu mere
De la turtele din care se fac in ajunul craciunului mi-au ramas niste fasii...si de de sa le arunc si sa nule folosec asa s-au nascut "sarmalutele". Se pun fasiile una peste alta. Merele se dau prin razatoare apoi se scurg de surplusul de zeama.Se aseaza peste foi 3 lingurite de mere 1...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se pune intr-un bol braza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Se imparte aluatul in 6 apoi din iecare particica...
Prajitura Naty
se fac foile albe din 2 oua+4 l lapte+4 linguri ulei+3 zahar+ jumate pachetel amoniu si faina de consistenta aluatului de biscuiti. se imparte aluatul obtinut in 3 parti se intind foile pe dosul tavi si se coc 10 min. la fel se fac si foile cu cacao adauganduse in compozita aluatului...
Tort aniversar
blat: Separam albusurile de galbenus. albusurile se bat spuna apoi se adauga treptat zaharul dupa care galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se toarna intr-o tava si se da la cuptor 30 min. Crema 1: untul trebuie sa fie la temperatura camerei, acesta se bate spuma cu zaharul...
Clatite cu budinca si nuca de cocos
Se face aluatul de clatite din 2 oua si 600 gr de lapte si 400 apa minerala+ faina si un varf de sare. Budinca se prepara conform instrucriunilor de pe ambalaj(+400 gr lapte) Cand sunt gata se punepe o foai budinca apoi nuca de cocos si iar o foaie, acest procedeu se continua pana la ultima foaie.
Tarta" alba "cu mere
Se bat albusurile spuma cand s-au albit se adauga zaharul in ploaie, continuaidu-se mixarea, dupa ceea faina amestecata cu praful de copt. , Se pune si uleul apoi se amesteca cu o paleta de lem. Merele se taie cuburi se tapeteza o tava se aseaza merele apoi se toarna compozitia. Se da la...