luminita20_2006

1

Bucataras
incepator

galati

Bucataras din 02.05.2009

RETETE392
PRIETENI127
Retete / Dulciuri

Profiterol

In Prajituri la 5 Aug 2010

. gogosiele : Se amesteca uleiul cu apa si zaharul se pune pe foc cand incepe sa fiarba se adauga faina se amesteca bine pana se deslipeste de pe oala. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul. Cu ajutoul unei lingure sau spris pui alutul pe o tava...

Tort caramel

In Torturi la 1 Aug 2010

Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu budinca si praful de copt. Se amesteca usor apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor la foc mediu.35 min, Se face testul scobitorii. CREMA: se caramelizeaza...

Panna cotta

In Dulciuri la 30 Iul 2010

Se pun intr-un vas smantana si lapte  se dau la foc mic. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa sa fiarba 1 min Se ia de pe foc si se adauga gelatina amestecand bine. Se lasa sa se raceasca 15 min . Formele se ung cu un pic de ulei apoi turnam compozitia. Se da la frigider~2ore....

Clatite cu ciocolata si crema de vanilie

In Prajituri la 29 Iul 2010

Clatitele se prepara prin amestecul tuturor ingredientelor. Apoi se coc pe tigaie. Crema: Se amesteca laptele cu zaharul apoi se pune pe foc impreuna cu baton de vanilie, galbenusurile se amesteca cu amidonul, se pune cate un pic de lapte fiert peste el apoi se toarna toata compozitia...

Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt

In Prajituri la 27 Iul 2010

Blat: Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se aduaga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. Dupa aceea se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se...

Salata de fructe de sezon (primavara)

In Dulciuri la 16 Iul 2010

Se pun alternativ fructe taiate si frisca. Se da la frigider pana in momentul servitii. Pentru o savoare deosebita se pot adauga cateva linguri de inghetata sau coniac pentru cine este amator si daca nu sunt copii la masa. Fructele se pot combina in functie de preferintele fiecaruia.

Prajitura cremoasa

In Prajituri la 15 Iul 2010

Se face blatul de pandispan obisnuit. Se separa galbenusurile de albus, Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie , dupa care galbenusurile faina cate un pic si cacao amestecata cu praf de copt. Se pune totul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 30 min la foc mediu. Cand e gata...

Budinca de vanilie

In Dulciuri la 21 Apr 2010

Se bat galbenusurile cu zaharul se adauga faina , sarea si se toarna cate un pic de lapte (250 ml)amestecand in continu sa nu se formeze cocolase. Cealanta cantitate de lapte se pune pe foc cu batonul de vanilie. cand incepe sa fiarba se scaote batonul si se toana cate un pic din compozitia cu...

Mini tarte (cu foietaj frantuzesc)

In Prajituri la 21 Apr 2010

Aluatul de foietaj se scoate de la congelator cu 1-2 h inainte de a se folosi. Cand este gata de folosre se desface usor pe masa de lucru. Pentru cosuletele de mini tarte am folosit forma de briose. Se taie aluatul patratele si se aseaza in fiecare forma cate una.Se inteapa cu o furculita...

Savarina la minut

In Prajituri la 13 Apr 2010

Se prepara un sirop din zahar si apa se lasa sa fiarba pana ce se leaga apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom sau fiecare dupa dorinta. Se aseaza feliile de cozonac in farfurii si se insiropeaza fara frica si economie! Se orneaza cu frisca si gem. Iata si  savarina la minut :D

Cozonac cu cacao si rahat sau cu crema de nuca

In Dulciuri la 13 Apr 2010

Faina trebuie sa fie la temperatura camerei la fel si celelante ingrediente. Acesta se cerne intr-un lighean.Drojdia se dizolva cu un pic de lapte caldut indulcit.Ouale se bat .Laptele se pune la incazit si se dizolva in el zaharul, cand e suficient de cald se pune in el oule batute se amesteca...

BIZCOCHO

In Prajituri la 7 Apr 2010

Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma se aduga zaharul treptat. Galbenusurile se amesteca cu un pic se sare, apoi se incorporeaza uleiul, laptele si nuca de cocos. Se adauga toate acestea peste albusuri se pune si faina ; se amesteca usor se adauga si praful de copt.Se imparte...

Fursecuri delicioase

In Prajituri la 19 Mar 2010

Faina se cerne cu cacaoa. Untul se amesteca cu zaharul si se bate pane cand devine o spuma, dupa care se adauga galbenusul, smantana, esenta si coaja de portocala se amesteca bine apoi se aduga faina cu cacaoa. Luam cate olingurita din compozitia obtinuta, formam bile si le asezam intr-o tava cu...

Tort de ciocolata cu capsuni

In Torturi la 15 Mar 2010

Blat: Galbenusurile se frea c a cu zaharul pana ce devin o crema. Untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. dupa care se aduga ciocolata topita la bain-mare, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam...

Briose/ chec cu portocale si mar

In Prajituri la 19 Feb 2010

Se bat albusurile spuma.Apoi se aduga zaharulcand sa incorporat si s-a obtinut o spuma tare se adauga faina , ulei si praf de copt. marul se curata de coaja si se taie bucati mici la fel si porocala. se pun peste aluat si se amesteca incet. Forma de copt se unge cu unt si se tapeteaza cu faina....

Tort indragostit

In Torturi la 17 Feb 2010

Blat: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul dupa care galbenusurile, faina, cacaco, si praf de copt. se da la cutor 35min. Crema1: Untul trebuie sa fiela temperatura camerei acesta se bate spuma cu zaharul vanilat. Ciocolata se topeste pe baie de abur,...

Briose cu glazura de cappucino

In Dulciuri la 5 Feb 2010

Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul si dupa care galbenusurile, iaurtul, laptele, uleiul,nuca de cocos faina,zaharul vanilat, praful de copt.. Se ung formele de briose si se toarna cate o lingura in forma Se da la cupror 30 min foc mediu. Glazura rapida: Se...

Urechiuse ca la mama acasa

In Prajituri la 30 Ian 2010

Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Margarina se topeste la microunde. Se pune intr-un lighean faina si se toarna laptele se adauga si drojdia ,coaja de portocala si...

tort cu 2 creme

In Torturi la 28 Ian 2010

Blat: se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie se contiua sa se bata pana ce devine o pasta alba lucioasa , se adauga galbenusurile, faina, paful de copt si zaharul vanilat. Se toarna tot intr-o tava si se da la cuptor 35 min.  ...

cornuri cu gem

In Dulciuri la 26 Ian 2010

Se amesteca ouale cu laptele, untul topit si esenta de migdale apoi se pune la incalzit pe foc amestecandu-se sa nu se prinda .Drojdia se topeste cu zahar. Se amesteca faina cu compozitia calda si drojdia. Se framanta adugandu-se ulei in timpul framantarii. Se lasa sa creasca 2 ore. Dupa ce a...

chec

In Prajituri la 26 Ian 2010

Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, untul moale, se mixeaza bine apoi se adauga laptele si uleiul si se mixeaza apoi faina si praful de copt. Se toarna intr-o forma de copt care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Se rupe bucati mici ciocolata si se pune peste aluat. Se da la...

Eclere

In Prajituri la 25 Ian 2010

Se pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad pana se incorporeaza bine. Cu ajutorul unei linguri sau pungi se fac betisoare sau cuiburi. Se dau la...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 2 Ian 2010

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul , apoi cu ouale, faina, cacaoa, laptele si praful de copt. Totul se toarna intr-o tava si se da la copt 35 min. Crema: Se pune laptele la fiert cand da in clocot se pune grisul si se amesteca cu telul sa nu se faca...

Dinte negru

In Prajituri la 20 Dec 2009

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu margarina moale si zaharul, zaharul vanilat;.apoi se adauga laptele, cacaoa si la final faina si praful de copt. Se unge tava cu margarina si se tapeteaza cu faina se adauga aluatul si se da la copt 30min. Se face testul cu...

"sarmalute" cu mere

In Dulciuri la 20 Dec 2009

De la turtele din care se fac in ajunul craciunului mi-au ramas niste fasii...si de de sa le arunc si sa nule folosec asa s-au nascut "sarmalutele". Se pun fasiile una peste alta. Merele se dau prin razatoare apoi se scurg de surplusul de zeama.Se aseaza  peste foi 3 lingurite de mere 1...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 11 Dec 2009

Reteta de preparare a papanasilor Se pune intr-un bol braza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Se imparte aluatul in 6 apoi din iecare particica...

Prajitura Naty

In Prajituri la 8 Dec 2009

se fac foile albe din 2 oua+4 l lapte+4 linguri ulei+3 zahar+ jumate pachetel amoniu si faina de consistenta aluatului de biscuiti. se imparte aluatul obtinut in 3 parti se intind foile pe dosul tavi si se coc 10 min. la fel se  fac si foile cu cacao adauganduse in compozita aluatului...

Tort aniversar

In Torturi la 8 Dec 2009

blat: Separam albusurile de galbenus. albusurile se bat spuna apoi se adauga treptat zaharul dupa care galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se toarna intr-o tava si se da la cuptor 30 min. Crema 1: untul trebuie  sa fie la temperatura camerei, acesta se bate spuma cu zaharul...

Clatite cu budinca si nuca de cocos

In Dulciuri la 1 Dec 2009

Se face aluatul de clatite din 2 oua si 600 gr de lapte si 400 apa minerala+ faina si un varf de sare. Budinca se prepara conform instrucriunilor de pe ambalaj(+400 gr lapte) Cand sunt gata se punepe o foai budinca apoi nuca de cocos si iar o foaie, acest procedeu se continua pana la ultima foaie.

Tarta" alba "cu mere

In Dulciuri la 22 Noi 2009

Se bat albusurile spuma cand s-au albit se adauga zaharul in ploaie, continuaidu-se mixarea, dupa ceea faina amestecata cu praful de copt. , Se pune si uleul apoi se amesteca cu o paleta de lem. Merele se taie cuburi se tapeteza o tava se aseaza merele apoi se toarna compozitia. Se da la...

Afisate 61 - 90 din 118 retete    

Postari recente

publicat la 16.05.2017

Tabouleth

publicat la 16.05.2017

Creveti la gratar cu ananas

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]