publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu ciocolata
Blaturi de cacao: Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Ciocolata impreuna cu laptele o topim la microunde, omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi incorporam in crema de unt. Punem apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si...
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt, apoi o incorporam usor in spuma de albusuri, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in...
Negresa cu branza de vaci
Margarina o topim partial la microunde, apoi o mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul (de preferat pudra) si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de margarina. Adaugam...
Clatite cu nuca si sos de vin
Clatitele se vor prepara dupa reteta de baza sau dupa reteta voastra preferata. Umplutura: Smantana foarte rece se mixeaza pana capata o oarecare consistenta, momnet in care adaugam zaharul (pudra) si esenta de vanilie. Mixam pana devine pufoasa. Adaugam nuca macinata si amestecam...
Prajitura cu nuca si ciocolata
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam crema de branza si omogenizam. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele, o lasam sa se racoreasca putin, apoi o adaugam in crema de unt cu branza. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand...
Clatite - reteta de baza
Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Tigaia in care vom coace clatitele se pensuleaza cu...
Clatite cu banane
Ouale se bat bine cu un praf de sare, zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi, pe rand, laptele, uleiul, iaurtul si bananele pasate cu furculita. Incorporam treptat si faina pana ajungem la consistenta dorita. Se coc fara ulei intr-o tigaie teflonata. Se servesc cu...
Tort cu nuca si ciocolata
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Se omogenizeaza...
Mini chec
Untul moale la temperatura camerei se freaca pana devine pufos cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia va arata ca si cum s-ar fi taiat, dar nu e nici o problema, isi va reveni cand punem urmatoarele ingrediente, respectiv...
Tulumbe
Aluatul este ca si cel de eclere . Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Dam cateva clocote, apoi punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine...
Cozonac cu nuca si ciocolata la masina de paine
Facem o maia din 100 g faina, drojdia si 1 lingura de zahar, dizolvate in putin lapte caldut. Lasam la crescut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam ouale, zaharul, mierea, untul topit,laptele ramas si faina cate putin, in timp...
Cozonac cu nuca si cacao
Umplutura: Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta de rom si scortisoara, apoi se toarna lapte fierbinte deasupra. Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita. Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam...
Savarine
Se pune faina intr-un castron si se face in mijloc o gropita in care vom pune drojdia dizolvata in putin lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala si se lasa sa creasca la loc cald, in jur de 15-20 de minute. Se adauga apoi oul, restul de lapte, zaharul, putina sare si se...
Chec din albusuri cu nuca de cocos
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si face turturi. Untul topit si racit il incorporam usor in spuma de albusuri, impreuna cu esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos....
Tort cu crema de lapte
Foi: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava (25/35...
Tort cu caramel si ciocolata
Un tort ce l-am facut pentru Sf Valentin. Nu e atat de dichisit, frumos si elegant ca cel de anul trecut , dar e atat de bun, incat asta se poate trece cu vederea. Sau nu? :))) Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si...
Rulada cu mac si crema de lamaie
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si macul si se amesteca usor, cu...
Briose cu cafea
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Ciocolata o topim la microunde, o amestecam cu uleiul, apoi incorporam in crema de oua. Turnam si laptele cate putin, esenta de rom si ness-ul. La sfarsit incorporam...
Briose cu ciocolata
Este o re-editarea a retetei de chec cu cacao , doar ca am pus si niste ciocolata, sa fie. :)) Untul se freaca bine cu zaharul pana devine pufos. Ciocolata se topeste la microunde impreuna cu 1 lingura de lapte, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga cate putin in crema de unt. Se pun...
Tort cu cafea si mascarpone
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana vom obtine o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, se toarna peste spuma de albus si se omogenizeaza usor. Incorporam usor, cu miscari de...
Amandina
Am mai facut de multe ori aceasta prajitura , e foarte usor de facut si nu necesita multa...piguleala. :)) De aceasta data am vrut neaparat sa incerc glazura propusa de Gabi . Voiam sa vad daca se face chiar atat de usor pe cat zice ea, caci mie mi se parea fooooarte greu. Blat: Se...
Mini tarte cu ciocolata
Tarte: Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se...
Chec cu cacao
Untul se freaca bine cu zaharul pana devine pufos. Se pun apoi galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi o incorporam usor in crema de unt, adaugand si laptele rece. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pun peste...
Prajitura cu trufe de ciocolata
Blat: Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se...
Spirale cu ciocolata
Zaharul se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte incalzit usor, apoi se toarna peste drojdie. Se amesteca pana se aceasta se dizolva, dupa care presaram o lingura de faina si lasam deoparte, la loc caldut, pana incep sa apara basicute la suprafata. Faina o punem intr-un castron,...
Alcazare
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam esenta de vanilie si zaharul putin cate putin. Mixam pana spuma devine tare si lucioasa. Adaugam nuca macinata fin si amestecam usor cu o spatula, cu miscari circulare de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh (sau intr-o punga...
Tort cu crema de zahar ars
Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar in cratita ( 22 cm diametru) in care vom prepara tortul. Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe peretii laterali. Se lasa la racit. Se bat...
Negresa
Untul moale la temperatura camerei se bate cu zaharul, pana devine pufos. Ciocolata se topeste la microunde si se adauga cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt....
Pancakes
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam laptele putin cate putin, alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se mixeaza bine pana devin ca o spuma tare, apoi le incorporam incet, amestecand usor...
Prajitura Kinder Pingui
Blat: Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si grisul si se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se...