Slanina afumata

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 37642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina afumata:

Slanina se prepara ca si slanina cruda sarata, iar daca are prea multa sare se va scutura si se va pune in apa rece timp de o ora.

Fiecare bucata de slanina se strapunge la un capat, iar in gaura formata se introduce o sfiara curata. Toate bucatile se agata de un drug in curent de aer uscat pentru a se usca dupa care se vor pune pentru 3-4 zile la afumat.

Trebuie avuta grija ca temperatura fumului sa nu fie prea ridicata, caci astfel slanina incepe sa se topeasca usor, in detrimentul calitatii.

Culoarea slaninei afumate trebuie sa fie rosiatic-galbuie. Temperatura fumului nu trebuie sa treaca de 18 grade, maxim 20.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]