publicat la 23.10.2024
publicat la 22.10.2024
publicat la 02.04.2024
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta rapida si delicioasa de prajitura cu iaurt si branza dulce
Cum se prepara Reteta rapida si delicioasa de prajitura cu iaurt si branza dulce Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare si jumatate din cantitatea de zahar (dam deoparte), apoi mixam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia, pana isi dubleaza volumul, pe urma...
Desert prajitura pufoasa din albusuri
Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute toate odata. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la...
Desert tort cu mousse si jeleu de zmeura
Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute. Omogenizam si...
Desert prajitura cu blat din albusuri cu ciocolata si crema de vanilie
Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca. Intre timp cernem faina cu...
Desert tort cu zmeura si whisky
Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Adaugam faina cu cacaos si praful de copt cernute, omogenizam...
Desert tort explozie de arome
Pentru blatul umed vom folosi tava de la aragaz, iar cu un inel de 19cm decupam 2 cercuri. Batem ouale cu sarea si zaharul pana isi schimba culoarea si compozitia s-a dublat. Pe urma adaugam pe rand iaurtul, uleiul, romul si mixam dupa fiecare, iar la final faina cu cacaua si...
Desert prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea
Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare,...
Desert tort Unicorn 2
Pentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de...
Desert tort cuburi de gheata
Pentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu...
Desert briose umplute cu dulceata
Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, mixam, apoi laptele si esenta de vanilie, amestecam usor, apoi punem ingredientele uscate: faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si mixam foarte bine pana la omogenizare. ...
Desert briose cu albusuri si ciocolata
Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste ingrediente turnam uleiul si vanilia (vom obtine o pasta foarte tare) pe care o dam deoparte; ...
Covrigi de casa
Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in...
Desert tort Unicorn
Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute...
Desert tort pentru 2 aniversari
Pentru blatul maro 1: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta...
Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida
Cum se prepara Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam treptat uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, pe urma faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine si la final maruntim bananele cu o furculita...
Desert chec cu cacao si banane
Batem ouale cu zaharul, sarea si uleiul pana compozitia capata o culoare albicioasa si creste in volum, pe urma adaugam vanilia, iaurtul si bananele pisate bine cu o furculita. Mixam din nou, iar la final adaugam faina amestecata cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul....
Aperitiv tarta cu branzeturi si legume
Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la cuptorul preincalzit la 190°C . Intre timp, dovlecelul il curatam de coaja...
Desert muffins cu lime si ciocolata alba
Mixam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam untul topit, 1 lingurita esenta de vanilie, zeama si sucul de lime, continuam sa mixam, pe urma punem iaurtul de baut si la final faina amestecata cu praful de copt, ciocolata alba si omogenizam. Intr-o tava...
Desert tort aniversar Mickey Mouse
Pentru blaturi: Blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in...
Desert cheesecake cu aroma de vanilie
Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura: Separam ouale, albusurile le...
Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie, amestecam, pe urma adaugam uleiul...
Desert cornuri cu crema de ciocolata
Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem...
Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza
Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si incepem sa mixam bine pana ce compozitia se albeste, dupa care adaugam lichidele (laptele, uleiul si esenta de vanilie), omogenizam si la final punem faina cu cacaua si praful de copt cernute. Amestecam...
Desert briose de Julia Child
Incalzim laptele intr-un bol incapator, peste punem drojdia, lasam cateva minunte sa se dizolve, apoi punem oul si 180g de faina, amestecam pana omogenizam bine totul, apoi turnam si celelalte 180g de faina apoi acoperim totul cu folie de plastic si lasam circa 40 minute. ...
Aperitiv Quiche Lorraine
Intr-o tava mare asezam foaia de foietaj (cu tot cu hartia de copt), intepam din loc in loc cu o furculita si dam deoparte pana ne ocupam de umplutura. Baconul afumat il oparim timp de 1 minut, apoi il tragem la tigaie pana scade grasimea si il scoatem pe un servetel...
Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)
Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat. Pentru crema: Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si...
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Pentru aluat: Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte...
Desert cozonac cu aluat oparit
Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa ce s-a racorit, punem drojdia uscata, inca 50 ml de lapte caldut, 1 lingura de zahar, apoi amestecam si lasam la crescut circa 20...
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa
Pentru inceput facem pasta pentru uns: Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale! Pentru aluat: Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, otetul si sarea, apoi turnam apa minerala, omogenizam si treptat punem...
Aluat de foietaj
Pentru inceput facem pasta pentru uns. Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale! Pentru aluat: Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, otetul si sarea, apoi turnam apa minerala, omogenizam si treptat punem...