Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

de Gherca Daniela in Dulciuri, 9 Mai 2020 | 3643 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
  Sunt excelente atat pentru cei mici cat si pentru cei mari! 
De mult voiam sa fac aceasta tarta cu briose si in sfarsit le-a venit randul...sunt tare faine si se fac si usor, nu trebuie migaleala si atentie la detalii, doar rabdare cat sa creasca aluatul! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 60 g zahar
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 120 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 100 g unt topit(margarina)
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de vanilie sau dupa gust
  • 45 g amidon de porumb
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • In plus: Stafide sau Pepite de ciocolata dupa preferinte
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide):

Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat.

Pentru crema:

    Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si amestecam cu un tel.
   Transferam ibricul pe aragaz, la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.
   Dam deoparte si lasam sa se raceasca, acoperita cu folie de plastic in contact cu crema, pentru a nu forma pojghita.

Pentru aluat:

       Dizolvam drojdia cu laptele caldut.
       Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana compozitia se albeste, peste, adaugam untul topit si racit, amestecam din nou, dupa care punem 3-4 linguri de faina, omogenizam, iar peste acest aluat, turnam drojdia dizolvata in lapte, restul de faina si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si nepilicios.
     Acoperim aluatul cu folie de plastic si-l lasam pana isi dubleaza volumul.

     Aluatul dupa ce a crescut il intindem pe masa de lucru, (ne ajutam de faina) pana obtinem o foaie in forma de dreptunghi, peste, intindem bine toata crema, presaram stafide hidratate in apa calda cu putin rom sau daca aveti puteti pune pepite de ciocolata si incepem sa rulam pana obtinem un rulou.
    Ruloul obtinut il taiem cu ajutorul unui cutit foarte ascutit in bucati de 2-3cm fiecare (daca reusiti sa obtineti 7 bucati, eu am taiat colturile mai mici si le-am strecurat printre celelalte :D ) .
Asezam fiecare bucata intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut inca 30 minute, iar inainte de a le da la cuptor le ungem cu galbenus de ou, apoi transferam totul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute.

Pudram cu zahar pudra!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini cannoli cu mascarpone