Blat
Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C.
Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui mixer...
Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...
Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand putina...
Ouale le punem intr-un ibric si le lasam sa fiarba sa fie tari. Cand sunt gata le lasam sa se racoreasca si le decojim. Morcovul il curatam, il spalam si il facem feliute. Usturoiul il curatam si...
Intr-un mixer se pune zaharul si untul si se mixeaza bine pana ce se combina. Se pun apoi ouale unul cate unul si se mixeaza bine pana rezulta o crema. Separat se amesteca toate ingredientele...
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cat sa ii acopere.
Intre timp, ardeii se coc la flacara aragazului (sau in cuptor), apoi se pun intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste ei, se...
Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa...
Se freaca untul cu zaharul. Se incorporeaza oul si un praf de sare. Se adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Perele curatate de coaja si cotor se clatesc cu...
Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul.
Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla.
Hidratam 1 plic de gelatina in apa rece...
Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni, pentru ca necesita mai mult timp.
Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand...
Este bine ca blatul de pandişpan sa fie pregatit cu o zi înainte,se va taia mult mai bine a doua zi.
Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care...
Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita
Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie...
Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung...
Mai întâi caramelizăm 5 linguri de zahăr, cu care tapetăm baza tăvii de copt.Ideal ar fi să tapetăm și pereții tăvii, ca la tort, dar este mai greu în tavă și ar trebui...
Bună seara! Vă doresc o seară liniștită!