Nu prea suntem fan icre, dar din cand in cand mai mancam si noi, mai ales preparate in casa.
De data aceasta am ales sa le prepar cu miez de paine si tare mult mi-au placut!
Au iesit mai pufoase decat simple sau cu gris.
Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte.
Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm.
Scurgem bine de tot miezul de paine si il sfaramam intr-un bol.
Adaugam icrele peste el si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena, apoi incepem sa picuram ulei si mixam energic, ca la maioneza.
Cand pasta de icre incepe sa se ingroasa, adaugam si cate putina apa minerala.
Punem ulei atat cat sa obtinem o pasta tartinabila si usor cremoasa.
Gustam din cand in cand pasta, pentru a ne da seama daca mai necesita sau nu ulei.
Curatam ceapa si fie o dam pe razatoare, fie o tocam marunt, apoi o adaugam peste pasta de icre.
La final, potrivim gustul salatei cu zeama de lamaie si mai adaugam cativa stropi de apa minerala.
Spor si pofta buna!
1
Este bine ca painea folosita sa fie de o zi sau doua, ca sa o putem sfarama.