ionela84

1

Bucataras
incepator

Roman

Bucataras din 27.01.2013

RETETE66
PRIETENI109
Retete

Carnati de casa

In Mezel de casa la 18 Dec 2013

1.Toaca carnea,slanina si usturoiul 2.Amesteca tortul bine cu piper,sare si boia 3.curata bine intestinele 3.Cu ajutorul masinii de tocat carne si a tevii pt carnati umple fiecare intestin cu amestecul de carne. 4.Se lasa sa se zvante 1-2 zile la loc bine aerisit la zvantat iar apoi...

Cozonac

In Prajituri la 13 Dec 2013

Cernem faina intr-un castron incapator si ii facem o mica gaura in mijloc unde adaugam laptele caldut amestecam bine drojdia cu zaharul adaugam untul si smanatana si apoi galbenusurile si sarea si incepem sa framantam putin`. Adaugam praful de sare,coaja de lamaie si mahalep si framantam un...

Savarine cu crema de lamaie

In Prajituri la 13 Dec 2013

Cernem faina intr-un bol incapator,in laptele incalzit usor  adaugam drojdia si zaharul apoi oul , uleiul si praful de sare,turnam amestecul peste faina si omogenizam bine Punem intr-un loc cald si lasam aluatul la crescut aprox 30-40 min. Tapetam formele cu ulei si faina si cu...

Iepure la cuptor cu cartofi

In Mancaruri cu carne la 8 Dec 2013

Spalam bine cartofii si ii taiem sferturi, asezam pulpele si cartofii in tava, le dam cu sare si pipersi boia, turnam uniform deasupra uleiul si vinul, apoi asezam rasfirat cateii de usturoi taiati rondele Dam la cuptor foc mediu pana prinde o crusta aurie

Cornuri cu ciocolata

In Dulciuri la 1 Dec 2013

Cernem faina si ii facem o micuta gaura in mijloc ,adaugam  drojdia si peste ea laptele caldut, amestecam pana aceasta se dizolva ,adaugam ouale batute cu zaharul mierea si sarea apoi smantana. Framantam un aluat nelipicios pe care il lasam la dospit pana acesta isi dubleaza volumul...

Budinca "Paula"

In Dulciuri la 1 Dec 2013

Pune la fiert 400 ml lapte ,separat bate bine galbenusurile impreuna cu zaharul si praful de sare. Se adauga amidonul amestecand bine,  adauga cei 100 ml lapte rece amestecand energic sa nu faca cocoloase . Cand laptele fierbe pune compozitia de galbenusuri in fir subtire amestecand...

Fursecuri trandafir

In Dulciuri la 30 Noi 2013

1.Amestecam ouale cu zaharul ,vanilia si praful de sare 2.Adaugam untura/untul si omogenizam 3.Punem faina impreuna cu praful de copt (ambele cernute) si framantam un aluat relativ tare 4.Il impartim in 3, in una din parti adaugam colorantul rosu si framantam pana se amesteca cu tot...

Prajitura Greta Garbo (de post)

In Prajituri la 28 Noi 2013

Punem cartofii la fiert,dupa ce au fiert si s-au racit ii pasam si ii amestecam cu margarina amestecata bine cu zaharul ,adaugam  uleiul ,faina si praful de copt si framantam un aluat fraged ,pe care il impartim in 3 ,in una din parti adaugam cacaua. Lasam la rece pt aprox 30 min Luam...

Tarta cu mere si crema de vanilie

In Dulciuri la 28 Noi 2013

Pt blat: Se bat cu mixerul la viteza mica  untul taiat cubulete cu oul si zaharul,adaugam faina  si praful de copt si framantam un aluat nelipicios pe care il lasam la rece pt 1 h Crema: Punem 500 ml lapte  la fiert  ,galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana se albesc...

Pachetele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2013

Decongelam aluatul, il intindem cu sucitorul si decupam patrate. Se procedeaza identic cu fiecare patrat de aluat . Se pun la cuptor foc potrivit pt cca 15-20 min

Floricele cu gem

In Dulciuri la 17 Noi 2013

Batem ouale cu zaharul,adaugam untura zaharul vanilat,coaja de lamaie,amoniacul si faina .framantam un aluat nelipicios si dam la rece pt 15 min Pe masa infainata intindem o foaie si o decupam cu formele de floricele,le dam la cuptor pt cca 15 min foc mic le lasam sa se raceasca si le lipim...

Prajitura cu blat de cocos,crema de ciocolata si frisca

In Dulciuri la 17 Noi 2013

Batem spuma tare albusurile cu zaharul,adaugam nuca de cocos si omogenizam . Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor (foc mic)pana se aureste deasupra. Lasam sa se raceasca si rasturnam,scoatem cu grija hartia de copt deoarece blatul e foarte casant. Punem...

Saratele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2013

Aluatul se dezgheata Pe masa infainata intindem aluatul  Ungem cu oul batut bine Repartiam cascavalul Taiem in fasii de aprox 3 -4 cm si rulam sub forma de spirala Dam la cuptor pt cca 10-15 min

Tort cu ciocolata

In Torturi la 8 Noi 2013

Blat: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn NU MIXER , adaugam treptat faina omogenizam, punem uleiul treptat amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de...

Placinta cu dovleac

In Prajituri la 8 Noi 2013

Aluat :cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc ,punem laptele caldut si dizolvam drojdia ,adaugam oul batut bine cu zaharul si sarea ,framantam pana obtinem un aluat elastic ce il lasam la dospit in loc cald pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut intindem o foaie din...

Foi cu crema caramel

In Prajituri la 27 Oct 2013

Pt foi : batem ouale cu zaharul pana se topeste, punem laptele uleiul si amoniacul amesteca bine si punem faina framantam un aluat elastic fraged pe care il lasam 15 minute la frigider apoi coacem foi pe dosul tavii Crema: amidonul il amestecam cu 200 ml lapte, caramelizam zaharul si il...

Salata de telina

In Salate la 27 Oct 2013

Punem la fiert cartofii si pieptul de pui, telina o tinem in apa clocotita doar pt 3-4 minute Dam cartofii si telina  pe razatoarea mica iar pieptul de pui il tocam marunt amestecam totul cu maioneza (de preferat facuta in casa)  

Tort Bounty

In Torturi la 27 Oct 2013

Blatul: se separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul amstecand cu lingura de lemn. Adaugam uleiul amestecand usor, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaua si praful de sare. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (Diam...

Tort cu branza si ciocolata

In Torturi la 20 Oct 2013

Blatul: Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul,  60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se aseaza in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (diam 26). Separam ouale, batem albusurile...

Cheesecake cu urda,ciocolata si cocos

In Dulciuri la 15 Oct 2013

1.Dam biscuitii prin razatoarea mare si ii amestecam cu untul topit,intindem pe fundul tavii cu inel detasabil 2.Punem gelatina la hidratat in  150 ml apa aprox 10 min 3.Urda o sfaramam bine si apoi o mixam cu zaharul si laptele pana devine ca o crema adaugam lichiorul,esenta de rom si...

Prajitura Rudy cu urda

In Prajituri la 10 Oct 2013

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, adaugam untul (la temperatura camerei), zaharul si galbenusul. Framantam pana obtinem un aluat maleabil pe care il impartim in 2 si il introducem la congelator pentru 10 minute Crema: separam ouale, batem albusurile spuma, adaugam urda faramitata...

Strudel cu mere

In Prajituri la 10 Oct 2013

Cernem faina o punem intr-un castron incapator si ii facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut si dizolvam drojdia. Punem untul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si ouale batute. Framantam un aluat nelipicos pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul Curatam merele le...

Tocanita de legume cu piept de pui

In Pui la 15 Iul 2013

Tocam cubulete pieptul de pui si il punem impreuna cu morcovul la prajit in uleiul incins timp de 5-10 minute. Adaugam vanata,ardeiul, ceapa si dovleceii taiati marunt lasam 10 minute pe foc tare amestecand din cand in cand, iar apoi adaugam rosiile si aproximativ 200 ml apa. Potrivim de sare si...

Budinca de branza de vaci cu orez

In Dulciuri la 12 Iul 2013

Punem laptele  la fiert cand fierbe adaugam orezul si mai lasam pt cca 25 de minute la foc mic Dupa ce s-a racit adaugam orezul in branza de vaci, amestecam, adaugam ouale si amestecam bine,adaugam sarea,zaharul si romul Punem amestecul la cuptor, in tava unsa cu putin unt pentru cca...

Chiftelute cu dovlecei

In Mancaruri cu carne la 12 Iul 2013

Dovleceii fara coaja ii radem pe razatoarea mica si ii stoarcem de zeama. Procedam la fel cu ceapa si morcovul,pieptul de pui il tocam si il  amestecam bine  cu usturoiul  tocat. Amestecam carnea cu celelalte ingrediente,incingem uleiul si formam chiftelutele le rumenim...

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

In Prajituri la 10 Iun 2013

Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga galbenusurile,vanilia, praful de copt ,sarea si faina in ploaie,compozitia se toarna in tava si se coace in cuptorul incins Crema:laptele si untul se pun la fiert intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul si...

Cascaval de casa

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2013

Branza de vaca se pune in laptele ce fierbe apoi se pune la scurs. Dupa ce s-a scurs bine se amesteca cu branza de oi, bicarbonatul de sodiu si sarea. Untul se topeste si apoi peste el se adauga branza se amesteca pana ce rezulta o pasta ce se intinde,se rastoarna intr-o oala si se lasa la...

Prajitura cu mere

In Dulciuri la 17 Mai 2013

Spalam merele,le curatam de coja si le radem. Intr-o tava intindem un rand de biscuiti(jumatate din cantitatea de biscuiti)si peste ei punem jumatate din cantitatea de mere ,peste stratul de mere intindem si un strat de frisca  apoi incepem  din nou stratul de biscuiti mere si...

Jeleu de visine

In Dulciuri la 28 Apr 2013

Gelatina se pune pe bain- marine impreuna cu 200 g de sirop si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi in restul de sirop si se pune la rece pana se incheaga.

Chec cu visine

In Prajituri la 28 Apr 2013

Toate ingredientele se bat impreuna dupa care se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se adauga visinele din dulceata. Se pune la copt pt aprox 30 de minute la foc mediu.

Afisate 31 - 60 din 66 retete    

Postari recente

publicat la 06.08.2014

Briose cu zmeura

publicat la 10.07.2014

Prajitura cu visine

publicat la 10.07.2014

love :>

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]