Punem apa in vas,punem oasele de vita,setam la functia Boil si lasam 20 minute sa fiarba.
Se ia spuma,se scot oasele de vita si punem legumele,ardeiul kapia il taiem cuburi,la fel si...
Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac.
Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite...
Blatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici.Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi.
Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca odata pe...
Dovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute. Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu exceptia...
Ceapa o taiem rondele.
Morcovul il curatam si il taiem marunt.
Ardeiul il curatam si il taiem cubulete.
Pipotele le spalam si le taiem bucati mai mici.
Intr-o craticioara punem ceapa,morcovul...
Se începe cu prepararea toppingului. Într-un vas cu fundul dublu punem la fiert zmeura cu zahărul . Lăsăm aproximativ 30 minute, timp în care supraveghem atent şi...
Legumele tocate le punem la fiert in 1.5 l apa pentru 20-30 de minute. Adaugam cartofii taiati cuburi si lasam la foc mic, pana cand acestia au fiert suficient. Saram dupa gust, adaugam borsul si...
Se spala puiul si se pune de seara intr-un bait facut din mujdei de usturoi,zeama de la o lamaie,condimente,sare si putin ulei de masline.A doua zi se scoate puiul ,se aseaza intr-o tava sau vas de...
Toate ingredientele de la I. merg pe foc pana iese o crema...dai cateva clocote apoi trimiti compozitia la racit bineee de tot. Intre timp cand e rece crema, bati 500 ml frisca bine la mixer,...
Spalam si curatam pieptul de pui, apoi il taiem fasii si presaram putina sare pe ambele parti.
Intr-un bol punem pesmetul, oregano, boiaua, putina sare si piper si amestecam.
In alt bol punem...
Curatam varza de frunzele exterioare, o taiem in doua jumatati si o tocam fin.Presaram putina sare peste ea si o frecam bine sa se inmoaie. Spalam ciolanul cu apa clocotita, il scurgem bine si il...
Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor...
Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.
Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul...
Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare si o ceapa taiata in 4.
In vasul in care vom pregati piept de pui cu smantana incingem untul si uleiul de masline.Adaugam carnea cu tot cu apa...
Mod de pregatire briose:
1. Faina se cerne si se amesteca cu sarea, bicarbonatul de sodiu si semintele de susan.
2. Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, se adauga extractul de...
Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.
Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul...
Se taie ceapa marunt si se pune la calit la foc mic pina sticleste, apoi se adauga carnea taiata bucati, se amesteca, se pune capacul si se lasa 2-3 minute la foc mic. Ridicam capacul, adaugam...
Tiramisu reţetă originala
Pregatim intai o cafea espresso, punem in ea 2 lingurite de zahar si amestecam, dupa care o lasam la racit.
Separam galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le...
Coacem vinetele si ardeii, le curatam sub jet de apa rece si le lasam la scurs, dar nu aruncam zeama, mai ales pe cea de la ardei.
Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim cateva minute in uleiul...
Spalam costita, o portionam si o punem la fiert in apa clocotita.
O lasam cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si o clatim bine in apa calduta.
Recurgem la...
Pentru clatite, rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas, impreuna cu laptele si untul.
Punem vasul pe foc, amestecand continuu in el, pana cand se dilueaza ingredientele solide si se...
Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min.
Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot.
Intre timp...
Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de...
Am spalat carnea de curcan si am pus-o in vasul cu apa rece pe foc. Am acoperit cu capacul si am lasat-o la foc mediu, pana acul indicator a ajuns spre sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul si am...
Pastele le-am fiert în apa cu sare,apoi le-am scurs de lichid.
Am prajit cubuletele de bacon,morcovul fâşii si ciupercile cu putin ulei.
Ouale le-am batut si am amestecat cu...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare....
Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete.
Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta.
Curatam ceapa,...
Se taie carnea de vitel astfel incit sa se formeze o felie groasa. Punem o folie alimentara peste ea si o batem usor cu ciocanul de snitele pt a o mai intinde putin. Condimentam carnea cu sare si...
In vasul robotului de bucatarie am pus faina, sarea si zaharul. Le-am amestecat cu o lingurita. Intr-o cana am pus drojdia, 2 linguri lapte caldut si 1 lingura de faina si am amestecat bine pina ce...
Pregatim supa dintr-o ceapa, carnea de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ardei, 1 litru apa, sare, piper si vegeta. Strecuram si pastram cartofii, pastarnacul si radacina de...
Spalati ciupercile, indeparteti piciorusele, apoi lasati ciupercile la uscat pe un servetel.
Acum vom face umplutura:
Puneti carnea intr-un bol ,adaugati patrunjel, ceapa, masline, ulei de...
Vom preparara 3 foi.
Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit.
Adaugam 100 gr nuca macinata si o...
Se bate un oul cu putina sare si se adauga faina pana se formeaza o biluta de coca.
Se framanta foarte putin, cat sa nu se lipeasca de degete. Se presara apoi faina pe masa si cu un facalet...
Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana) si...
1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste...
Am spalat carnea de curcan si am pus-o in vasul cu apa rece pe foc. Am acoperit cu capacul si am lasat-o la foc mediu, pana acul indicator a ajuns spre sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul si am...
Am curatat muschiuletul de porc de pielite si l-am taiat cubulete. Am uns cubuletele de carne cu putin ulei.
Am spalat si curatat legumele, dupa care le-am taiat : ceapa pestisor, ardeiul capia...
Incepem cu crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, cacaoa, zaharul, cateva linguri de lapte si amestecam bine cu un tel.
Restul de lapte il punem la fiert, cand incepe sa fiarba dam drumul...
Am curatat legumele si le-am spalat.
Am taiat marunt ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac le-am taiat bucatele mici.
Am pus uleiul in oala in care facem ciorba si...
Carnea de porc se taie bucatele potrivite si se pune cu uleiul sa se caleasca putin intr-un ceaun.
Se curata ceapa, se taie julien, se adauga peste carne, se sareaza putin si se adauga 1/2 pahar...
Am prajit nucile la cuptor, la foc potrivit aproximativ 10 minute.
Se lasa sa se raceasca si apoi se macina.
Untul moale se bate spuma cu mixerul cu 100 g zahar.
Se separa ouale si se...
Pentru astazi am ales
Ciorba de perisoare cu os de vita la Multicooker
Punem apa in vas,punem oasele de vita,setam la functia Boil si lasam 20 minute sa fiarba. Se ia spuma,se scot oasele de vita si punem legumele,ardeiul kapia il taiem cuburi,la fel si...
Ostropel de pui
Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac. Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite...
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată
Blatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici.Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi. Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca odata pe...