portiadelumina

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 22.06.2012

RETETE59
PRIETENI249
Retete

Varza cu costita si carnati

In Porc la 13 Noi 2018

Metoda de preparare este clasică. Se toacă varza (fiind făcută la tuci, la pirostrii, am tocat-o mai mare un pic, se fierbe bine) și se pregătește pentru pus la fiert.  În tiimp ce am tocat varza, am prăjit costița și cârnații, scoțându-le pe hârtie...

Ciorba de castraveti murati

In Ciorbe la 20 Iun 2018

Modul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume.  Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență mai mare ciorbei, am tocat ceapa un pic mai mărunt decât la o ciorbă obișnuită, ardeiul...

Castraveți murați - de vară

In Muraturi la 14 Iun 2018

Foartă multă lume nu mănâncă murături, unii nu mănâncă murături făcute cu oțet, alții pe bază de saramură. Mai sunt unii care nu mănâncă de niciun fel. E drept însă că mai sunt și oameni care, ca și mine, ar mânca murături zilnic. Și pentru că...

Tocanita taraneasca de cartofi

In Mancaruri de legume la 23 Iun 2017

Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră.  Am curăţat cartofii şi i-am tăiat ca pentru tocană lăsându-i un pic în apă. Între timp, am...

Wrap ca la tara

In Porc la 17 Mai 2017

Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din bucăţi se poate mânca, să nu rabzi de foame şi poftă până pregăteşti wrap-ul....

Supa crema de creveti

In Supe la 2 Dec 2016

E foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă. Se încinge uleiul într-un vas şi se călesc creveţii până se rumenesc un pic,...

Pastramă înnăbuşită

In Oaie la 11 Noi 2015

Am trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este un pic mai complexă decât vinul simplu.  Am scos pastrama din vin după vreo 4 ore,...

Bulz antigrăsime

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2015

Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar.  Am pus de mămăligă, între  timp  mi-am răzuit brânza şi am tocat slăninuţa. Am tras...

MURATĂ

In Bauturi la 6 Sep 2015

Este o reţetă ce presupune mare răbdare, asta din cauza timpului, căci de la începutul ei şi până la prima gustare trebuie să treacă cel puţin 2-3 săptămâni, aşa că până când se "roade", tot apa-i de bază.  Murele se pun în vas...

Praz cu măsline

In Mancaruri de post la 8 Oct 2014

Am curăţat şi tocat prazul, am curăţat şi tocat legumele şi am lăsat măslinele la desărat (în apă călduţă). Am încins uleiul şi am adăugat ingredientele în oală completând cu apă încât să nu se acopere definitiv legumele pentru că prazul...

Mere coapte

In Dulciuri la 7 Oct 2014

E foarte simplu (de vorbit). Merele le-am scobit şi le-am curăţat de cotor şi seminţe fără a pătrunde mărul până jos. În scobitură am pus câte un pic de unt, stafide (înmuiate în esenţă de rom cu juma de oră înainte), miez de nucă, scorţişoară...

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

In Ciorbe la 4 Aug 2014

Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul l-am porţionat şi l-am fiert un pic (cât să iasă din el impurităţile). Între timp...

Răcituri de vară - piftii

In Porc la 30 Iul 2014

Am spălat bucăţile alese şi le-am tăiat în mărimi potrivite pentru un fiert rapid apoi le-am pus la fiert în oala sub presiuna şi le-am lăsat cca 40 de minute. Le-am scos şi am îndepărtat bucăţile de oase, păstrând doar carnea desprinsă şi bucăţile de...

Fasole galbenă cu usturoi şi "scăriţă"

In Mancaruri cu carne la 4 Iun 2014

Cum  spuneam în introducere totul e simplu. Păstăile de fasole se curăţă şi se rup la cca 4-5 cm spălându-se bine sub jet de apă. Legumele se curăţă şi se toacă (model, după preferinţă). Se călesc legumele toate (mai puţin usturoiul grăunţe) şi peste ele se...

Gogoşi din flori de salcâm

In Dulciuri la 16 Mai 2014

Se procedează la fel ca la clătite, în fapt, aluatul fiind foarte asemănător. Se amestecă toate ingredientele (mai puţin florile de salcâm) şi se omogenizează aluatul încât să intre bine printre florile ciorchinilor de salcâm.  Se încinge bine...

Frittata ca la ţară

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2014

Aproape că la reţeta asta nici nu ar trebui redat modul de preparare, că aşa de simplu e. Dar, pentru literatura culinară, încă nestricată de cuvinte nepotrivite, am să redau scurt cum am ajuns la această experienţă. Cartoful se curăţă de coajă (cei noi se curăţă...

Omletă ţărănească

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2014

Procedura e foarte simplă,  că la omletă, politică şi fotbal (poate şi modă) se pricepe toată lumea. Am bătut ouăle cu mălaiul, mărarul  şi sarea şi am lăsat un pic compoziţia cât să se umfle un pic mălaiul, taman cât să toc şunca şi ciupercile. ...

Iaurt cu diverse fructe

In Dulciuri la 6 Feb 2014

Nici nu ştiu ce să scriu la modul de pregătire, că deja am vorbit prea mult la introducere. :))  E simplu, se amestecă întâi iaurtul cu mierea până se omogenizează bine. Se taie feliile de portocală în cuburi ori bucăţi (după dorinţă), se adaugă...

Clătite simple şi bune

In Dulciuri la 5 Feb 2014

Şi cum pofta de clătite este mare, am purces la făcut. Am amestecat ingredientele enumerate mai sus  (mai puţin gemul şi cireşele, desigur) amestecând cu un tel (nu mixer) până când aluatul a căpătat consistenţa necesară turnării în tigaia...

Fasole verde cu carne de la untură

In Porc la 4 Feb 2014

Întâi de toate am pus fasolea verde la decongelat. Între timp am curăţat şi tocat legumele şi am scos carnea de la cazan, pe care am încins-o în cratiţa pregătită pentru fasole. Am scos bucăţile şi în untura încinsă am călit legumele,...

Salată de iarnă (de criză)

In Salate la 22 Dec 2013

Am curăţat legumele şi le-am răzuit pe răzătoarea mică. Mărul l-am răzuit pe răzătoarea mare şi le-am amestecat rapid. Dressing-ul l-am făcut rapid din ulei, suc de lămâie şi sare pentru a-l pune peste ingrediente, evitând astfel oxidarea celor răzuite. Am presărat...

Tigaie picantă (de post)

In Mancaruri de post la 20 Dec 2013

Totul este foarte simplu. Am fiert cuburile de soia cu sare, apoi le-am scurs şi le-am presat uşor pentru a scoate apa din ele. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat, fierbând cartofii separat, în acelaşi timp. Am călit legumele peste care am adăugat cuburile...

Varză murată

In Muraturi la 19 Dec 2013

Se aleg verze potrivite ori în funcţie de recipientul în care vor fi puse. E foarte important ca varza să fie bine coaptă, să fie tare şi cu frunse care să aibe multe nervuri, altfel la sarmale se vor rupe. Se curăţă de foile de deasupra, nu prea multe şi se taie...

Tocăniţă de ciuperci

In Mancaruri de post la 18 Dec 2013

Totul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează  un liant mai bun celorlalte ingrediente. Cipercile nu le-am decojit de pieliţă, doar le-am spălat...

Ciorbă de praz cu costiţă afumată

In Ciorbe la 17 Dec 2013

Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.   Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă,...

Tort Amandină nereuşit (de post)

In Torturi la 23 Noi 2013

Dacă la introducere am fost bogat în vorbe, am să încerc să fiu mai scurt la modul de pregătire. Am amestecat ingredientele uscate (ale blatului) cât s-au omogenizat şi separat soluţia de apă, ulei şi oţet pe care am turnat-o în mixul uscat şi am amestecat...

Ciocănele în vin alb

In Pui la 16 Sep 2013

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei.  Am pus ciocănelele în tavă, după ce le-am frecat cu  piperul şi usturoiul şi...

Tocăniţă de toamnă

In Porc la 15 Sep 2013

Totul este foarte simplu. Carnea am spălat-o de sânge şi am lăsat-o la scurs. Între timp am curăţat legumele, aşa cum se vede în fotografii, rădăcinoasele împărţindu-le în două (o parte date pe răzătoare, o parte tocate).  Am prăjit foarte puţin...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 14 Sep 2013

Pentru prepararea gemului de prune avem nevoie de prune sănătoase, cărnoase. Varietatea soiurilor de prună dictează în general şi zahărul ce trebuie adăugat. Eu prefer mai puţin zahăr, un gem mai acrişor, mai apropiat de gustul natural al prunei. Prunele se spală, se sparg...

Fasole iahnie

In Mancaruri de post la 13 Sep 2013

Procedura este arhicunoscută tuturor celor ce-şi mai petrec timpul prin bucătărie, la gătit, fireşte. Am pus fasolea la "umflat" într-un vas acoperindu-o cu apă caldă încât să nu rămână fără apă în acest timp de hidratare. În acest...

Afisate 1 - 30 din 59 retete    

Postari recente

publicat la 18.12.2018

NINSOARE PLÂNSĂ

publicat la 13.11.2018

Varza cu costita si carnati

publicat la 20.06.2018

Ciorba de castraveti murati

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]