La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI249
Retete

Crema de ciocolata Raffaello

In Dulciuri la 16 Ian 2013

Punem untul intr-un vas la topit, la foc mic. Adaugam apoi ciocolata alba rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si laptele condensat si dam de pe foc. Adaugam nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza bine. Lasam crema sa se raceasca apoi o punem in borcane si o dam...

Impletitura cu mere

In Dulciuri la 13 Ian 2013

Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale si galbenusurile si incepem sa framantam iar apoi putem adauga si praful de sare. Framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Invelim aluatul in...

Tort Intercontinental

In Torturi la 1 Ian 2013

Pentru foi mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana luceste spuma si face tzepi. Amestecam faina cu praful de copt si nuca si o adaugam peste bezea. Amestecam usor pana se in corporeaza. Impartim bezeaua in trei parti egale si coacem trei foi in tava rotunda...

Cozonac cu nuca si caramel

In Dulciuri la 27 Dec 2012

Anul acesta am avut un ajutor de nadejde la framantat aluatul de cozonaci: noua mea prietena, masina de paine :D. Merge insa framantat si fara masina de paine. Mie chiar imi place, doar ca anul acesta nu prea am avut timp. Totul a fost facut in marea viteza si sub presiunea timpului. Cand...

Salata de ridiche neagra

In Salate la 19 Dec 2012

Curatam ridichile si morcovii si le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Le sroarcem apoi adaugam maioneza, smatana si mararul. Condimentam cu sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza. Dam salata la frigider pana in momentul servirii. Sursa

Rulada aperitiv cu crema de gulas

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2012

Pentru blat mixam galbenusurile apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza. Adaugam sarea si crema gulas iar apoi smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam in compozitie. Separat batem albusurile cu un praf de sare. Spuma de albus o adaugam in...

Fursecuri cu unt si vanilie

In Dulciuri la 13 Dec 2012

Amestecam faina cu praful de copt si praful de budinca. Adaugam zaharul si vanilia si la final untul la temperatura camerei. Framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si are consistenta platilinei. Rupem bucatele din aluat si formam bilute (cam cat o nuca) pe care le asezam in...

Tort cu bezea si crema de vanilie

In Torturi la 11 Dec 2012

Pentru prima foaie mixam bine 2 albusuri cu un praf de sare apoi adaugam 2 linguri de zahar si mixam pana se topeste. Adaugam cele 2 galbenusuri si mixam dupa fiecare. Amestecam 2 linguri de faina cu o lingura de cacao si o incorporam usor in compozitita de oua. Turnam aluatul in tava rotunda...

Salata de oua cu mere si curry

In Salate la 9 Dec 2012

Fierbem ouale iar apoi le curatam de coaja si le taiem cubulete. Curatam merele de coaja si samburi si le taiem cubulete mici. Amestecam ouale cu merele si ceapa taiata fin. Separat amestecam maioneza (facuta dupa reteta preferata a fiecaruia) cu iaurtul, otetul si praful de curry. Turnam...

Tort cu ciocolata alba si caramel

In Torturi la 30 Noi 2012

Incepem cu prepararea crema de ciocolata alba. Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca, la foc mic. Dam deoparte si omogenizam iar apoi dam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem crema din frigider si o mixam bine pana devine pufoasa. Apoi ne putem ocupa si de prepararea...

Ciorba de varza

In Ciorbe la 26 Noi 2012

Spalam coastele iar apoi le punem la fiert. Dupa ce au dat un clocot aruncam apa si le punem din nou la fiert. Adaugam ceapa taiata marunt, morcovii, pastarnacul si telina taiate marunt. Lasam sa fiarba putin iar apoi adaugam ardeii taiati cubulete si rosiile taiate marunt (in loc de rosii puteti...

Covrigi polonezi

In Dulciuri la 24 Noi 2012

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o lasam 5 minute sa creasca. Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, restul de zahr si lapte si valilia. Incepem sa framanatan iar apoi adaugam untul topit, dar nu fierbinte si sarea....

Salata din piept de curcan

In Salate la 22 Noi 2012

Pieptul de curcan il taiem fasii si il amestecam cu sosul de soaia si curry. Acoperim vasul si il lasam la frigider pentru cateva ore, sau de preferat peste noapte. A doua zi prajim pieptul de curcan pe grill sau in tigaia unsa cu putin ulei. Il scoatem pe un prosop absorbant iar dupa ce s-a...

Coronita cu branza de vaci si scortisoara

In Dulciuri la 18 Noi 2012

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 2 lingurite de zahar. Lasam la crescut 5-10 minute. Cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc. Adaugam in mijlocul fainii unul moale, oul, restul de zahar si drojdia activata Incepem sa framantam dupa care adaugam un praf...

Chec din albusuri cu mac si prune uscate

In Prajituri la 15 Noi 2012

Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam uleiul in fir subtire si mixam iar apoi adaugam esenta de vanilie. Faina o amestecam cu praful de copt si macul si o incorporam usor in spuma. Prunele uscate le taiem bucatele mici si...

Tort "Felie de lapte"

In Torturi la 30 Oct 2012

Incepem cu pregatirea compozitiei pentru foi. Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se  lbesc si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si le incrporam in crema de galbenusuri. Adauagam apoi treptat laptele iara apoi ueiul si mierea si...

Spirale cu mere si stafide (reteta cu nr. 400)

In Dulciuri la 21 Oct 2012

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care sunt foarte mandra :) ) . Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si apoi o dizolvam in putin lapte caldut. Lasam 5-10 minute pana se actizeaza. In mijlocul...

Tarta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2012

Pentru aluat amestecam faina cu oul si untul rece si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp fierbem cartofii iar apoi ii scurgem de apa, ii curatam si ii taiem felii. Curatam dovleceii si ii...

Prajitura cu branza de vaci

In Prajituri la 11 Oct 2012

Incepem cu pregatirea primei compozitii. Mixam bine ouale cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi uleiul in fir subtire iar apoi laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitie amestecand pana se incorporeaza. Pregatim apoi...

Chiftele cu sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 9 Oct 2012

Pentru inceput pregatim chiftelele. Inmuiem felia de paine in putin lapte iar cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam carnea tocata cu oul, cartoful ras si painea stoarsa bine. Adaugam usturoiul pisat si condimentam cu sare si piper. Modelam chiftele potrivite...

Prajitura marmorata cu visine

In Prajituri la 5 Oct 2012

Mixam untul moale cu zaharul si vanilia apoi adaugam ouale si mixam dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si praful de budinca si il adaugam in compozitie, alternand cu 100 ml de lapte. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi impartim in jumatate. Jumatate din cantitate o punem in...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2012

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o mana de faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora. Sursa acestui aluat, pe care vi-l recomand cu drag si...

Chec cu ciocolata alba si afine

In Dulciuri la 28 Sep 2012

Topim ciocolata impreuna cu untul si dam deoparte. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi smantana si laptele si omogenizam. Adaugam ciocolata topita, in fir subtire si mixam. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in compozitie. La final...

Spaghete cu sos de spanac

In Spaghete la 24 Sep 2012

Pastele le fierbem in apa cu sare iar apoi le scurgem si le trecem prin jet de apa rece. Separat fierbem spanacul iar apoi il scurgem si il tocam marunt. Intr-un vas punem untul la topit. Dam de pe foc, adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam laptele in fir subtire si...

Zacusca cu ciuperci

In Zacusca la 17 Sep 2012

Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul. Coacem ardeiul kapia pe plita si il curatam. Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita.Lasam ceapa 15 de minute, la foc mic iar apoi adaugam gogosarul curatat de samburi si dat prin...

Clatite cu banane

In Dulciuri la 11 Sep 2012

Batem bine ouale cu un praf de sare, zaharul si vanilie pana isi dubleza volumul. Adaugam pe rand laptele, uleiul si iaurtul si mixam bine. Pasam bananele cu furculita si adaugam piureul obtinut in aluat. La final adaugam treptat faina si amestecam, pana obtinem consistenta dorita. Coacem...

Rulouri de porc cu spanac si cascaval

In Porc la 4 Sep 2012

Batem feliile de carne cu ciocanul pentru snitele apoi le condimentam cu sare, piper si boia. Le lasam la frigider 30 de minute. Intre timp spalam spanacul si il fierbem 3 minute in apa cu sare. Il scurgem bine si il tocam marunt. Amestecam spanacul tocat cu 5 linguri de cascaval ras pe...

Tarta cu branza si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2012

Pentru inceput pregatim umplutura. Fierbem cartofii in coaja apoi ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam branza framantata si oul si amestecam bine pana se omogenizeaza. La final adaugam mararul tocat si condimentam cu sare si piper. Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt asezam...

Salata de fasole verde cu maioneza

In Salate la 19 Aug 2012

Curatam fasolea si o punem la fiert in apa cu sare. Eu am fiert-o in steamer. Dupa ce s-a fiert o scurgem de apa si o tocam marunt. Separat facem maioneza din galbenus, mustar si ulei (sau dupa reteta preferata a fiecaruia). Adaugam la final smantana si omogenizam. Amestecam fasolea tocata...

Tort cu prune si vin

In Torturi la 15 Aug 2012

Topim ciocolata la foc mic. Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se albesc si devin spumoase. Faina o amestecam cu praful de copt si migdalele macinate apoi o incorporam in crema de...

Afisate 91 - 120 din 506 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Retete preferate
Pastel de nata

Voturi:10

Saratele

Voturi:17

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]