publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar
Curmalele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calda. Se pot lasa de seara pana dimineata. Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii mari de nuca de cocos, un praf de sare si uleiul de cocos. Se paseaza bine pana se obtine o crema...
Desert minitarte cu ciocolata
Ciocolata si untul se topesc pe baie de aburi, se omogenizeaza, apoi se dau deoparte. Ouale se mixeaza spuma, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Odata omogenizata compozitia, se adauga ciocolata topita, faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la incorporare. Compozitia...
Desert cheesecake cu ananas si ciocolata
Mai intai, se topeste ciocolata alba pe baie de aburi. Eu prefer aceasta metoda ca sa fiu sigura ca nu se arde. Dupa ce s-a topit, se lasa deoparte. Gelatina se hidrateaza in sucul din conserva de ananas. Biscuitii de turta dulce se macina fin cu ajutorul unui robot. Untul se topeste si se adauga...
Desert pasca cu smantana, fara zahar
Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din biscuiti digestivi. Se porneste cuptorul, la 180 grade C, coacere cu ventilatie. Intr-un vas, se pun...
Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure
Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile. Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece. Într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, se adaugă semințele de la...
Desert tort rapid din biscuiti
Acest tort de biscuiti e gata in 2 timpi si 3 miscari :)) Se topeste ciocolata in smantana lichida, pe baie de aburi preferabil. Se omogenizeaza bine, se ia de pe baia de aburi si se lasa deoparte. Separat, intr-o punga se pun biscuitii, se sigileaza bine punga, apoi, cu ajutorul...
Desert melcisori de post, cu halva
Intr-un vas, se cerne faina cu un praf de sare. In mijlocul fainii se face un locas, se adauga drojdia, zaharul, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o spatula din lemn, apoi se framanta usor, cu mana, adaugand apa calduta. Cand aluatul a devenit dens, nelipicios si omogen, se acopera cu un...
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta
Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai, separăm albușurile de gălbenușuri. Într-n castron, se mixează albușurile și un praf de sare...
Desert melcisori cu branza dulce
Se mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adaugă apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, ca să nu își piardă fragezimea. Aluatul obținut se ambalează în folie alimentară și...
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce
Pentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru. În compoziția de brânză,...
Desert Tiramisu rapid, la pahar
Acest desert l-am preparat de aceasta data, fără ouă. Dacă vreti, voi puteți pregăti crema în funcție de gustul vostru. Se pregătește o cafea neagră (tare, fără zahăr). Se topește ciocolata impreuna cu smântână lichidă. Se omogenizează, apoi se dă...
Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure
Albusurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează spumă, adăugând un praf de sare. Când devin albe și pufoase, se adaugă îndulcitorul. Se mixează în continuare până se încorporează bine. Gălbenușurile se amesteca bine cu uleiul. Compoziția se...
Desert mini savarine reinterpretate, cu ciocolata si amaretto
Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile cu un praf de sare se mixeaza până devin albe și capătă consistență. Se adaugă zahărul, mixând în continuu. Când bezeaua a devenit fermă și densă, se adaugă gălbenușurile, omogenizând compoziția. Se...
Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni
Untul rece se taie bucatele. Se pune într-un vas, se adauga un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos. Se adaugă oul bătut spuma, se incorporează, adăugand și 3-4 linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă...
Desert negresa cu cafea si nuci
Ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi. Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe rând, ouăle, amestecand bine după fiecare. Se adaugă condimentele și se omogenizează. Notă:...
Desert pasca cu branza dulce
Este preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Făina se cerne într-un castron mai mare. Se adaugă un praf de sare.Într-un castronel, se fărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă o linguriță cu zahăr și...
Desert strudel cu mar si nuca
Pentru inceput, se pregătește amestecul de ulei cu făină pentru uns foaia de aluat. Într-un vas, se amestecă făina cu uleiul până la omogenizare, apoi se transferă pe foc. Se lasă să fiarbă ușor, apoi se dă deoparte și se lasă să se tempereze. Separat,...
Desert gogosi glazurate cu ciocolata
Pregatim ingredientele si le lasam o ora la temperatura camerei. Într-un vas, se pune la încălzit smântâna dulce, se adaugă ciocolata tăiată bucăți și se amestecă până la omogenizare, apoi se dă deoparte și se lasă să se tempereze. Drojdia se amestecă...
Desert crema la ceasca
Într-un vas cu bază groasă, se cern ingredientele uscate: făina, zahărul, cacaua și aroma. Eu am folosit semințe de vanilie. Se amestecă bine. Se adaugă laptele (preferabil să fie fierbinte, dar merge și rece), amestecând continuu până la omogenizare, astfel...
Desert placinte cu branza dulce
Ingredientele pentru aluat trebuie pastrate la temperatura camerei ca sa nu fie reci cand le folosim. Se pune drojdia cu o lingurita de zahar intr-un castronel cu 50 ml apa calduta (nu fierbinte). Se lasa sa se activeze maiaua. Intre timp, se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face...
Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura
Pregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar să se poată manevra ușor când se rulează. Oricum, la rece, se vor mai inchega datorita...
Desert inghetata de cafea
Mai intai, se pregătește un vas în care se va pune înghețata la congelator. Se pregătește o cafea neagră, din 350 - 400 ml apă și 5-6 lingurițe de cafea. Dacă preferați să o îndulciți, o puteți face, eu consum cafeaua neagră și nu am mai pus zahăr....
Desert inghetata cu lichior de curacao
Ingredientele trebuie pastrate la rece înainte de a le folosi. Se folosește un castron din inox (preferabil) în care se mixează smântâna rece. Când devine pufoasă, se încorporează lingură cu lingură, laptele de cocos și laptele condensat. Este...
Desert tort de vara cu iaurt si caise
Nu durează mai mult de 20- 30 minute ca sa il pregatiti. Se spală fructele, se lasă la scurs, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii. Se pregătește o baie de aburi. Se topește ciocolata albă cu laptele dulce. Se omogenizează, apoi se...
Desert inghetata de zmeura si vanilie
Pentru aceasta reteta, am folosit sos de zmeura pe care l-am pregatit cu o zi in urma. Sse spală zmeura, peste care se adauga 2-3 lg de zahăr, apoi se pune la rece, în frigider. A doua zi, se scoate, se pasează cu un blender și se strecoară sosul obținut printr-o sită. Se lasa...
Desert cu zmeura si ciocolata
Mai intai, se pregateste zmeura. Se clateste ușor, apoi se lasă la scurs. Se pregătește o baie de aburi. Se pune la încălzit smântâna, se adaugă ciocolata tăiată cuburi și untul. Se lasă pe baia de aburi până se topesc ingredientele și se omogenizează...
Dulceata de trandafiri (2)
Siropul de zahăr: Mai întâi, se pregătește siropul de zahăr. Se poate folosi și zahăr brut, dar va schimba culoarea dulceții în final. Există două variante de preparare a siropului de zahăr. Într-un vas mare, se toarnă apa, apoi se adaugă zahărul alb. Se...
Desert cu ciocolata
Într-un vas, se pun smântâna și laptele, apoi vasul se transferă pe foc. Când începe să fiarbă ușor, se adaugă 200 gr de ciocolată tăiată bucățele. Se ia vasul de pe foc, amestecând continuu, până se omogenizează compoziția. Se lasă...
Desert tarte cu crema de lamaie si ciocolata alba
Untul rece se taie cuburi. Se cântărește făina. Într-un vas, se pune untul, se adaugă un praf de sare, făina cu un vârf de cuțit de bicarbonat și o lingură cu zahăr. Se amestecă, apoi se adaugă oul. Se frământă un aluat doar până devine omogen, nu...
Clatite pufoase reteta cu dulceata de gutui (fara zahar)
Clatite pufoase reteta Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă făina, se încorporează, apoi se desface cu lapte. Compoziția trebuie să fie smântânoasă,...