Desert pasca cu branza dulce

de laura_n in Dulciuri, 6 Apr 2018 | 2734 vizualizari

 

Sunt convinsa ca fiecare are o reteta proprie pentru aluatul de pasca sau de cozonac.
Astazi va impartasesc si varianta mea, cu doua moduri de impletire.
 
Sarbatori cu bine!

 

INGREDIENTE

  • 550 gr făină albă de grâu
  • un praf de sare
  • 15 - 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 lgta zahăr brut
  • 200 - 250 ml lapte călduț
  • 200 gr smântână grasă
  • 3 ouă de găină
  • 80 gr zahăr
  • 50 gr unt
  • umplutura:
  • 500 gr brânză dulce de vaci
  • 100 gr zahăr brut
  • 2 ouă
  • 100 gr mascarpone
  • coajă de lămâie netratată
  • 50 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza dulce:

Este preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Făina se cerne într-un castron mai mare. Se adaugă un praf de sare.Într-un castronel, se fărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă o linguriță cu zahăr și puțină apă călduță. Se lasă să se activeze.Separat, se pune la încălzit laptele, se adaugă zahărul brut, untul și se amestecă ușor până se topesc. Se dă deoparte.În mijlocul făinii, se face un locaș, se adaugă drojdia, se amestecă ușor, se adaugă laptele călduț, ouăle, smântâna și se amestecă cu o lingură de lemn, apoi se frământă cu mâna, adaugand uleiul, până se omogenizează și se obține un aluat dens, elastic. Se acoperă cu un ștergar curat, apoi se lasă într-un loc călduț.Separat, într-un vas, se fărâmițează brânza de vaci. Se adaugă mascarpone și zahărul. Se amestecă energic până la omogenizare, apoi se adaugă ouăle și coaja de lămâie rasă. Se amestecă și se lasă la rece. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.

Se pregătesc două forme de copt rotunde, cu diametrul de 18-20 cm.

Pe blatul înfăinat, se răstoarnă aluatul și se frământă ușor să iasă aerul.
Se împarte în două jumătăți. Fiecare porție de aluat se împarte în alte două jumătăți. Eu am preferat să le pregătesc în două moduri, una cu umplutura pe mijloc, cealaltă cu compoziția de brânză în interiorul aluatului.
Se întinde o parte sub formă de disc, se așază în forma de copt, se înalță aluat și pe pereții tăvii. Se toarnă jumătate din compoziția de brânză, se nivelează frumos.
Din cealaltă porție de aluat, se formează 3 șnururi lungi și subțiri care se împletesc frumos. Acest cordon se așază de jur împrejurul compoziției de brânză.
Din cealaltă jumătate de aluat, se porționează în alte jumătăți. Se întind în strat egal, în formă dreptunghiulară. Se întinde din compoziția de brânză (păstrând și pentru celălalt), se rulează.
Se procedează la fel și cu cealaltă jumătate, se întinde compoziție de brânză, se rulează. Cele două aluaturi se împletesc, se răsucesc și se așază în cealaltă formă de copt.
Ambele tăvi se mai lsa 10 minute acoperite cu un ștergar curat, apoi se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, funcția coacere sus si jos, cu ventilație, timp de 40-50 minute.
Se scot, se lasă la temperat, apoi se scot din forme și se pudrează cu zahăr vanilat.
Sper să vă fie de folos această rețetă de pască cu brânză și aluat de cozonac.

TIPS-URI

1

eu folosesc smantana in aluat, iese mai gustos.

2

puteti unge cu ou batut pasca cu cateva minute inainte de a o scoate din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta saseasca