Daca va plac deserturile cu aroma de scortisoara si gust de nuca, aceste briose sunt ideale.
Devin mai bune a doua zi, aluatul trage din umiditatea cremei si sunt absolut delicioase.
Vi le recomand alaturi de un ceai fructat sau o cafea, de ce nu?
Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de portocala.
Untul se pune intr-un vas, impreuna cu uleiul, un praf de sare si zaharul cu melasa. Se spumeaza 5-6 minute pana se omogenizeaza si devine cremos. Se adauga cate un ou, mixand bine pana se incorporeaza, apoi se adauga si celalalt. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza.
Faina se cerne cu bicarbonatul de sodiu si se adauga peste compozitia de unt, se amesteca cu o spatula.
Se adauga morcovii scursi de suc, miezul de nuca si scortisoara. Se amesteca bine sa se distribuie uniform.
Compozitia se distribuie in forme de briose si se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 25 - 30 minute.
Cand s-au rumenit frumos, se scot din cuptor, se lasa la temperat.
Dupa ce s-au racit, se inteapa hartia cu o scobitoare si se scufunda fiecare briosa (asa in hartie) in sucul de portocala ramas de la morcovi. Nu trebuie insiropate foarte mult, doar cat sa devina usor umede. Branza ricotta se spumeaza cu o lingura de suc portocala. Smantana lichida se spumeaza pana devine ferma si pufoasa, se adauga zaharul pudra, apoi se incorporeaza in crema de branza.
Briosele insiropate se orneaza cu crema de ricotta si se decoreaza cu plante comestibile.
1
hidratati morcovii cu suc de portocala. Vor avea o aroma minunata si vor fi suculenti. Pont de la Vladut, bucatarul de la Neata.