Risotto cu legume - Reteta gustoasa si usoara

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2010 | 19159 vizualizari

 

Imi place in mod deosebit acest fel de mancare, imi lasa impresia ca orezul este apreciat aici la adevarata lui valoare, nu servit ca o garnitura sau un produs auxiliar si demonstreaza ca pregatit asa cum trebuie poate constitui in sine o masa delicioasa, aspectuasa si plina de arome. Italienii stiu foarte bine asta si il pregatesc in zici de feluri, preferatul meu este riotto cu hribi dar astazi va prezint reteta de la risotto cu legume.
Pentru acest Risotto cu legume - Reteta gustoasa si usoara, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, unt, ceapa, vin, supa de legume, dovlecel, ardei, telina si parmezan

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Risotto cu legume - Reteta gustoasa si usoara
  • 200 grame de orez pentru risotto ( arborio am avut eu acum ) ,
  • 50 grame de unt ( puteti inloui cu ulei de masline) ,
  • o ceapa mica,
  • 100 ml vin,
  • 350 ml supa de legume,
  • un dovlecel mic ( zucchini am pus eu, cel cu coaja verde inchis la culoare) ,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete mici,
  • o tija medie de telina,
  • o lingura de ulei de masline,  
  • sare,
  • putin parmezan ( o lingura )  la sfarsit.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume - Reteta gustoasa si usoara:

Cum se prepara Risotto cu legume - Reteta gustoasa si usoara

Preparare: pregatim legumele spalandu-le, curatam ceapa si tocam cubulete fine de tot atat ceapa cat si dovlecelul si ardeiul rosu si tija de telina. Separat intr-un vas pregatim supa de legume , adaugand cateva legume proaspete si radacinoase( patrunjel, telina, pastranac) condimentate cu sare si piper si le fierbem timp de 30 de minute pana obtinem o supa consistenta ( mai e si varianta rapida cu pregatit din cub de supa dar eu prefer varianta clasica).

    Dupa ce avem totul pregatit trecem la treaba: punem intr-un vas mai inalt untul la topit pe foc mic si cand este topit adaugam  ceapa si tija de telina tocate fin si le lasam pret de 2-3 minute amestecand cu grija . Adaugam apoi orezul si il lasam pana devine translucid , amestecand incet.   

   Dupa aceea  adaugam vinul si lasam sa fiarba la foc mediu pana la evaporare. Dupa ce s-a evaporat vinul turnam pe rand cate un polonic de supa fierbinte peste orez si amestecam incet cu o lingura de lemn pana la absortia totala a acestuia si apoi adaugam din nou cate un alt polonic.  Operatiunea va dura timp de aproximativ 15-17 minute pana este fiert orezul. Cu cateva minute inainte de a fi gata orezul adaugam ardeiul si dovlecelul cubulete, dupa ce au fost calite in prealabil 2 minute intr-un vas cu o  lingura cu ulei de masline, condimentate cu putina sare.   Amestecam incet si dupa ce am adaugat legumele si gustam spre final cand ne asteptam ca orezul sa fie gata.  In mod normal nu mai trebuie adaugata sare avand in vedere ca supa de legume a fost sarata si legumele calite aveau deasemnea sare, daca totusi mai trebuie adaugati la final.

    Se inchide focul cand orezul este fiert al dente, adica opune putina rezistenta atunci cand il sfaramam intre dinti  si daugam o lingura de parmezan ras si amestecam pana la omogenizare.  Vom obtine un risotto cu o consistenta cremoasa, cu o aroma aparte si placut la vedere. Noi l-am servit cu o salata mare de cruditati, a fost o masa perfect fara nimic altceva.

Incearca si reteta de Risotto cu ciuperci si parmezan, foarte gustos sau varianta de Orez cu legume.

Iti recomandam si reteta de Risotto cu sparanghel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume - Reteta gustoasa si usoara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Sylvia 1

24.02.2010, 21:56

Multmesc mut pentru apreceri .
PapaBun ai perfecta dreptate, risotto e un preparat capricios, dureaza putin pana pana te deprinzi cu etapele dar merita . Si eu am dat rateuri la inceput cu el sau imi iesea prea fiert sau nu reuseam sa obtin consistenta aceea cremoasa specifica la risotto dar se invata relativ repede. O sa intru si la tine sa vad daca ai pus reteta ca as vrea sa vad o reteta de risotto facuta de tine multumec pentru aprecieri .

mihaelar63 1

25.02.2010, 08:22

pun reteta la favorite desi imi place mult orezul , n-am facut risotto niciodata .
daca isi da si papa bun girul am incredere ,inseamna ca e ok

Sylvia 1

01.03.2010, 23:34

O sa iti placa sigur

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez canatonnais