Andra Mihail ne recomandă o rețetă de pilaf cu legume, o mâncare savuroasă cu multe legume de sezon. Se poate servi caldă sau rece și este ideală și pentru zilele de post.
Pentru a pregăti acest Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post, ai nevoie de următoarele ingrediente: orez, vânătă, ceapă, dovlecel, roșii, broccoli.
Cum se prepară Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post:
Curăță și taie legumele în cuburi potrivite.
Pune puțin ulei într-o tigaie. Pune ceapa tocată, adaugă ardeiul, dovlecelul, vânăta, roșiile tăiate în jumătăți și broccoli. Condimentează cu sare și piper.
După ce s-au rumenit ușor, adaugă orezul și lasă câteva minute să se calească, apoi adaugă apă.
Acoperă cu un capac și lasă la gătit până când scade apa și pilaful cu legume devine cremos.
Presară pătrunjel verde tocat mărunt.
Pilaful cu legume este gata pentru a fi servit.
Încearcă și rețeta de Orez sârbesc sau varianta de Ghiveci de legume cu orez.
Îți recomandăm și rețeta de Pilaf de post cu ciuperci.
Poftă bună!