Amandina

de yammy in Prajituri, 7 Mai 2009 | 14587 vizualizari

 

Cui nu-i place amandina?! Si de ce sa o cumparam plina de e-uri, cand putem sa o facem acasa...?! Plus sa e mult mai buna si sti ce ai pus in ea :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit de sare
Crema:
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 7 linguri zahar
Sirop:
  • 200 ml cafea
Glazura:
  • 2 plicuri glazura Dr.Oetker de caramel
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Pt blat: -Bati albusurile spuma cu sarea, 5 lg de apa si zaharul. Adaugi cacaoa, cele 7 galbenusuri batute separat si faina. Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava si coci 25 min. (poza 1)


Pt crema:- freci zaharul cu ouale si cacaoa(poza 2)

-le fierbi pe aburi pana se caramelizeaza(poza 3)

-separat amesteci untul cu 7 lg zahar(poza 4)

-le amesteci cu crema racita (poza 5)

-blatul il tai in doua si il insiropezi cu cafeaua (poza 6)

-torni crema peste blat (poza 7)

-si o intinzi uniform (poza 8)

-pui cealalta bucata de blat deasupra, tai prajitura (poza 9)

-prepari glauzura dupa instructiunile de pe plic, si glazurezi fiecare bucata in parte (poza 10)


Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers