Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

de Catalina L in Dulciuri, 28 Dec 2024 | 1293 vizualizari

 

Va prezint o idee de desert pentru Revelion.

N-am pus zahar  am folosit numai crema de castane si 2 linguri de  indulcitor.
O asociatie minunata si gustoasa ciocolata si crema de castane.  
Pentru aceasta Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ciocolata, crema castane, smantana, mascarpone, gelatina, albusuri, zmeura.

 

INGREDIENTE

    •  Ingrediente Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar
    • 200 gr ciocolata neagra 85%
    • 150 gr crema de castane
    • 200 ml smantana lichida
    • 2 linguri bune de mascarpone
    • 3 albusuri
    • 3 foi de gelatina
  • Insertul cu zmeura
  • 250 gr zmeura.
  • 2 foi gelatina
  • 2 linguri indulcitor natural érythritol
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar:

Cum se prepara Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

Pregatiti insert-ul de fructe (o seara inainte ): Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.

Se mixeaza zmeura si se pune compozitia pe foc cu indulcitorul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand indulcitorul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca bine in compozitia calda luata de pe  foc.  Se varsa in forma de insert, se lasa sa se raceasca si se pune la congelator timp de o noapte.    

Preparati mousse-ul cu ciocolata. :
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Mixati ciocolata si puneti-o intr-un castron. Incalziti smantana cu mascarponele, aduceti la fierbere. Turnati-le peste ciocolata si amestecati. Se scurge bine gelatina si se amesteca bine in compozitia calda. Se adauga crema de castane si se amesteca. Bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat.  

Montati buturuga:
Tapisati bine peretii formei cu film alimentar. Varsati jumatate din crema castane-ciocolata.
Puneti insertul congelat in mijloc.
Acoperiti bine cu restul de  mousse si tasati .
Deasupra puneti un biscuit daca l-ati pregatit (facultativ). Taiati-l o idee mai mic decat dimensiunea formei. Eu aveam un rest de  biscuit congelat - reteta aici (fara gluten) . Filmati si dati la congelator timp de minim 8 ore. Am lasat o saptamana.

Scoatei buturuga ideal 6 ore inainte de o servi.

Taiati capetele. O puteti decora cu cacao, frisca etc. Daca o decorati cu o bomba spray ca mine trebuie decorata imediat ce este scoasa din congelator. Apoi am decorat cu crema de castane si cu castane confiate.  

Incearca si reteta de Salam de biscuiti de post, foarte gustos sau varianta de post pentru reteta de Chec cu afine.

Iti recomandam si reteta de Gogosi de post, foarte bune si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare umplut cu finetti