Coltunasi ca la mama acasa

de Miha in Dulciuri, 9 Mai 2009 | 30204 vizualizari

 

O reteta ce-mi aduce aminte intotdeauna de copilarie...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi ca la mama acasa:

Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa.

Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.

Cand este gata,se intinde pe masa unsa cu faina o foaie subtire,care se taie in patrate sau se decupeaza cercuri cu un pahar.

La mijlocul fiecarei forme se pune cate o lingurita de umplutura,iar marginile se lipesc,dandu-li-se astfel forma de triunghiuri sau de semiluna.Eu am presat si cu furculita sa fiu sigura ca nu se desfac. :))

Coltunasii se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]