Coltunasi ca la mama acasa

de Miha in Dulciuri, 9 Mai 2009 | 29841 vizualizari

 

O reteta ce-mi aduce aminte intotdeauna de copilarie...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi ca la mama acasa:

Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa.

Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.

Cand este gata,se intinde pe masa unsa cu faina o foaie subtire,care se taie in patrate sau se decupeaza cercuri cu un pahar.

La mijlocul fiecarei forme se pune cate o lingurita de umplutura,iar marginile se lipesc,dandu-li-se astfel forma de triunghiuri sau de semiluna.Eu am presat si cu furculita sa fiu sigura ca nu se desfac. :))

Coltunasii se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si prune