Budinca de gris

de Julie in Dulciuri, 28 Mai 2010 | 9697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • gris
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu boabe de fructe din dulceata.
  • stafide
  • 2 bucati cu rahat taiat mic
  • 8 biscuiti
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine.
La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma .

Intr-o tava unsa cu unt asezam biscuitii pe care ii vom stropi cu putin lapte. Peste biscuiti turnam compozitia de gris.

Budinca de gris va sta la cuptor 20-25 minute.

O vom servi rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (7)

Rocsi 1

28.05.2010, 11:24

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 21:29

arata super bine!!!!!

anomisana 1

04.06.2010, 12:14

Arata tare bine, gris se gaseste si am in camara niste biscuiti. Voi incerca si eu bunatatea asta. 5 furculite pentru felul cum arata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]