Alba ca zapada

de luminita20_2006 in Prajituri, 2 Mai 2009 | 12200 vizualizari

 

O prajitura pe cat de simpla pe atat de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic amoniu
  • faina   
        Crema:
  • 0,5 lapte
  • 3 linguri faina
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • fulgi de nuca de cocos
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Pentru foi:

Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa `se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem pe dosul tavii care in prealabil s-a uns cu un pic de ulei. Timp coacere 10 min la foc mediu ( foile nu trebuie sa se rumeneasca).

Crema:

Se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca. Separat amestecam faina cu un pic de lapte apoi turnam peste lapte de pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema. Adaugam margarina si cand s-a topit oprim focul si turnam zeama de lamaie.

Cand s-au racit foile, asezam crema peste ele iar la final se presara nuca de cocos in functie de cat doriti.

PS: Pentru a da un aspect mai de sarbatoare eu am ornat cu capsunele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

02.05.2009, 18:57

adica de la mama.........uf...asa cand scrii pe intuneric

Bucataras 1

02.05.2009, 19:27

Salut, Lumi, bine ai venit rpintre bucatarasi. Poti sa-ti corectezi retetele dind click pe "modifica reteta"

elena1988 1

04.03.2011, 17:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida