Alivenci cu Ceva fin de la Delaco

de simona72 in Dulciuri, 6 Sep 2013 | 9829 vizualizari

 

Dupa ce am cautat reteta in cartea "Retete traditionale romanesti", m-am mai documentat si pe la alti bucatarasi care au facut reteta ,m-am hotarat sa o fac in stilul meu si cu ingredientele de care dispuneam....

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie branzica si smantana ceva fin de la Delaco
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr malai
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 1 lingura marar tocat
  • pt servit: iaurt gras grecesc
  • pt decor: zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci cu Ceva fin de la Delaco:

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul, se adauga in fir subtire untul topit, dar nu fierbinte, se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare, se amesteca usor, se adauga faina de malai si se amesteca din nou. Se adauga cutia de branzica, smantana si mararul si se amesteca. Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu ulei si faina si se da la cuptorul incins la 170 gr pt 20-30 minute, pana se rumeneste frumos.

Cand se raceste se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!!! 

TIPS-URI

1

se serveste cu smantana sau ca si mine cu iaurt gras grecesc

2

mararul este optional

3

se poate face si sarata cu branza sarata telemea

4

nu a iesit f mare, se vede si in tava de chec, cantitatile se pot dubla

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu Ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]