Aluat Dulce De Tarta

de Anamaria Cook in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 4569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 g unt
  • 65 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 200 g faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat Dulce De Tarta:

  

Amestecati untul cu faina pana ce capata aspectul firimiturilor de paine apoi adaugati galbenusurile pe rand si amestecati pana ce obtineti un aluat moale.

Daca aluatul este prea lipicios mai adaugati putina faina, sau daca este prea tare adaugati 1-2 linguri apa rece apoi framantati pana ce nu se mai lipeste de maini. Impaturiti aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Cand aluatul s-a intarit scoateti din frigider si intindeti-l pe o planseta pudrata cu faina si asezati in forma de tarta tapetata cu putin ulei si faina. Intepati cu o furcuita din loc in loc si lasati marginile mai lungi, aluatul se strange cand este copt.

Peste aluat asezati o foaie de hartie de copt apoi turnati orez cat sa umpleti forma de tarta. Eu folosesc orez in locul bilelor de copt caci orezul este mai marunt si intra in margini mai bine.

Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 30 de minute.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat Dulce De Tarta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melc umplut cu gem