Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

de Bucataras in Scoala de gatit Bucataras, 4 Feb 2025 | 99 vizualizari

 


Aluatul fraged de tartă este o bază delicată și sfărâmicioasă, perfectă pentru deserturi sau preparate sărate. Se prepară din făină, unt rece și ouă sau apă rece, obținându-se o textură fragedă și ușor crocantă. Ideal pentru tarte dulci sau sarate, acest aluat asigură un gust rafinat și o consistență plăcută.
Pentru acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, unt și ouă.

 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază
  • 250 g făină de grâu
  • 125 unt rece
  • 2 gălbenușuri
  • 1 linguriță sare
  • 1-2 linguri apă rece, dacă este necesar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază:

Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază:

Pune făina într-un bol, adaugă untul taiat cuburi și amestecă până obții un aluat nisipos. Adaugă o linguriță de sare și cele două gălbenușuri și mixează în continuare. În cazul în care aluatul iese prea dens, poți adăuga 1-2 linguri de apă rece. Nu frământa excesiv pentru a nu activa glutenul.

Formează o bilă, învelește-o în folie alimentară și lasă aluatul la frigider timp de o oră.

Îl poți folosi la tarte, biscuiți sărați cu semințe sau alte preparate sărate.


Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat foietaj de casa