Amandină

de deny77 in Prajituri, 4 Sep 2012 | 5375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 1plic praf de copt
  • 7 lg faina
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet de unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 lg de cacao
  • Glazura:
  • 3 lg de apă
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg de cacao
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 400 ml apă
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de capuccino
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandină:

BLAT:

Pentru blat batem spuma albușurile cu zaharul, iar galbenușurile le amestecam cu uleiul si le turnăm peste albușuri. In aceasta compoziție se mai adaugă  praful de copt stins, cacaoa , apa si făina și se amestecă ușor. Turnăm compoziția intr-o tavă unsa si tapetată cu faina si o introducem la cuptor timp de 30 de minute.

SIROP: Punem apa la încalzit și după aceea turnăm zaharul si pliculețele de  capuccino. Lăsam să se răcească.

CREMA: Amestecam untul care trebuie să fie la temperatura camerei cu zaharul pudra, galbenușurile si cacaoa.

GLAZURA:Facem un sirop din apa cu zahar și adăugăm cacaoa și untul.

ASAMBLARE:Blatul se însiropeaza bine si se umple cu cremă,iar la sfarșit picuram glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine