Amandina

de annemarry in Prajituri, 29 Apr 2013 | 10729 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 6 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • sirop de zahar ars
  • 50 g cacao
  • praf de copt
  • 4 linguri ulei

Crema:

  • 2 pachete unt
  • 3 galbenusuri
  • o cana jumate de zahar
  • cacao
  • esenta rom

Glazura:

  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 100 gr ciocolata neagra

Sirop:

  • o cana zahar
  • 300 ml apa
  • esenta rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blatul : separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si un praf de sare.Apoi adaugam galbenusurile peste albusuri,punem 3-4 linguri de sirop de zahar ars ( 2 linguri de zahar ars,apoi punem apa si lasam sa se topeasca zaharul),punem si cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine si se da la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce scoatem blatul,il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte bine cu siropul facut dintr-o cana de zahar ars,apoi punem apa lasam sa se topeasca zaharul si dupa ce se raceste punem esenta de rom.

Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, apoi punem untul moale la temperatura camerei si mixam bine de tot pana devine ca o spuma,adaugam cacaoa si romul.Dam la frigider un pic.

Glazura : punem zaharul cu apa la foc pana se topeste apoi punem si ciocolata,lasam pana da in fiert.

Asamblare: punem o foaie de blat,insiropam bine,punem crema,apoi iar blat,insiropam,apoi crema,iar blat si glazura :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

jolygina 1

29.04.2013, 23:00

Sim0na 1

30.04.2013, 10:30

Una din prajiturile mele preferate!

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine - reteta numarul 100