Amandine

de miremirc in Prajituri, 28 Ian 2011 | 30193 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei,
  • 20 g cacao,
  • 8 lg faina,
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 3 lg cacao
  • Sirop :
  • 200 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic cappuccino ciocolata, rom
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata,
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Ptr blat : mixam albusurile spuma ,adaugam zaharul, galbenusurile, apa si uleiul; apoi incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt;punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie ptr copt

Ptr.sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si punem rom-ul; lasam sa se raceasca siropul format

Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam cacao si untul dupa ce l-am frecat spuma;mixam pana devine o crema spumoasa;

Ptr.glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si frisca si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc si lasam sa se raceasca

Asamblare : 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat; lasam la rece cam 2-3 ore sau de pe o zi pe alta, apoi il taiem patratele la dimensiunile dorite de fiecare; glazura o punem cu lingura pe fiecare amandina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mena29 1

29.01.2011, 22:42

cristyn 1

21.04.2011, 15:43

le-am facut si eu sunt nemaipomenite, sunt delicioase

nani 1

19.12.2011, 11:18

supre foarter bune leam facut si eu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]