Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2019 | 3621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi dulci,
  • 100 g masline negre feliate,
  • 50 g masline verzi cu gogosari,
  • 350 g unt,
  • 600 g faina,
  • 200 g branza afumata de capra,
  • 1 ou,
  • chili,
  • oregano,
  • cardamom,
  • sare,
  • chimen,
  • susan,
  • mac,
  • chia.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline:

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare.

Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale,putina sare, un praf de cardamom si chili dupa gust. Adaugam maslinele,telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si formam betisoare, scandurele sau ce forme ne trec prin cap.Asezam formele rezultate in tava/tavile tapetate cu hartie de copt. Ungem betisoarele si scandurelel cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si chia ( fiecare cu altceva).

Coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu pasta de masline