Aperitiv briose cu oua de prepelita

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2017 | 3223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 12 oua prepelita
  • 1 ou de gaina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100 g mozarella
  • pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 2 linguri lapte
  • cascaval ras
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu oua de prepelita:

Fierbi tari, ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi, le cojesti.

Intr-un bol, mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella taiate cubulete. Pui o lingura din compozitie in formele de briose, adaugi un ou de prepelita si completezi cu o lingura de compozitie.

Introduci briosele in cuptorul preincalzit si, cand sunt aproape gata, dupa vreo 25 minute, le scoti si le ungi pe deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri lapte, pui putin cascaval ras si mai lasi la cuptor, circa 5 minute.

 Faci testul cu scobitoarea. Cand sunt gata, le scoti si le lasi la racit pe un gratar metalic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute