Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2018 | 6151 vizualizari

 

Buna seara dragi prieteni Panacris ;) Mda, stiu ca suntem in post, dar noi, încă n-am ajuns la acest nivel ;) Vă aduc o rețetă din categoria, totul se transforma, nimic nu se aruncă ;) După o inspecție :D, prin frigider și cămară, am adunat o grămadă de ingrediente pentru o minunată budincă aperitiv ;) Așa că tot a revenit frigul, am dat drumul la butoane ;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui rotisat cca. 300 g
  • Ceapă verde 3 fire
  • Usturoi verde 3 fire
  • Apio 2 tije
  • Praz cca. 100 g
  • Ciuperci shimeji brune 200 g
  • Ardei kapia 1 bucată
  • Ouă 6 bucăți
  • Cașcaval ras cca. 100 g
  • Telemea cca. 100 g
  • Amidon din porumb 2-3 linguri
  • Sare de mare cu mirodenii
  • Piper proaspăt măcinat
  • Cimbrișor proaspăt
  • Hasmațuchi proaspăt
  • Roșii cherry cca. 200 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume:

Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor.

Pieptul de pui se mărunțește, ceapa și usturoiul verde, de asemenea și se pun într-un castron încăpător.

Apoi se mărunțesc tijele apio, prazul și ardeiul kapia, ce se adaugă peste celelalte ingrediente.  

Ciupercile Shimeji (le-am descoperit zilele trecute și m-am îndrăgostit de ele!), se spală, se lasă întregi și se adaugă în vasul încăpător.  

Telemeaua și cașcavalul se rad, apoi se pun peste carne și legume.  

Se adaugă ouăle, amidonul și se asezonează de sare, piper și verdețuri.   

Se amestecă toate ingredientele, până ce se înglobează și se obține un amestec omogen. Într-o tavă mai mare, sau două  mai mici, tapetată/e cu foaie de pergament, se adaugă amestecul de mai sus, se decorează cu roșii cherry după gustul fiecăruia, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins, la 200 grade (foc mediu, ptr cuptoarele cu gaz!) cca. 25 de minute.   

Budinca se servește caldă sau rece, după gustul fiecăruia.

   

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pomisor