Tot din seria preparatelor făcute cu ardei copți de la congelator este și această budincă sărată, care ne-a plăcut foarte mult și pe care am servit-o cu pâine prăjită și cu 1-2 linguri de smântână (opțional). În plus, chiar aspectul ei ne-a tentat de îndată să o mâncăm cu mare poftă...
În timpul de preparare nu intră perioada în care au fost copți și curățați ardeii grași, deoarece îi aveam deja la congelator.
Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. În 3/4 din cantitatea de telemea se adaugă 1 ou și mărarul tocat. Se amestecă bine până la omogenizare.
Se mixează ouăle cu smântâna.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și apoi se tapetează cu pesmet.
Se desfac ardeii copți și o jumătate din ei se pun în tavă, ca un prim strat.
Se adaugă compoziția de brânză cu ou și mărar. Cine dorește, poate condimenta compoziția cu sare și piper.
Se acoperă umplutura de brânză cu ceilalți ardei copți, desfăcuți.
Se toarnă deasupra smântâna amestecată cu un ou și se presară restul de telemea răzuită.
Se decorează cu jumătăți de roșii cherry și se dă la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenește frumos și la verificarea cu o scobitoare se constată că budinca s-a copt bine.
Se scoate budinca din cuptor, se porționează și se servește imediat. Cine dorește, poate asocia 1-2 linguri de smântână.
1
Ardeii copți trebuie scoși din timp de la congelator, ca să se scurgă lichidul lăsat și să se zvânte.
2
În loc de telemea, puteți folosi urdă, sau brânză de vaci.
3
Dacă telemeaua este suficient de sărată, nu este nevoie să mai adăugați sare.
4
Deasupra puteți presăra cașcaval și atunci budinca va avea o frumoasă crustă rumenită.
5
Serviți cu smântână, numai dacă vă place.