Aperitiv bulz de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2018 | 4460 vizualizari

 

Pentru o cină în familie, am pregătit bulz. Tradiţional se prepară cu brânză grasă de oaie, însă nouă nu ne place şi, în plus, am vrut să mănânce şi tata (care e diabetic) aşa că am folosit brânză slabă de vaci şi unt slab, iar pe deasupra un strat subţire de caşcaval.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • o mămăligă mică
  • 50 g unt
  • 200 g brânză slabă de vaci
  • 100 g caşcaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulz de casa:

 

Se fierb ouăle 3 minute.

Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci.

Se prepară o mămăligă mică din apă, mălai şi un praf de sare, însă nici prea moale, nici prea tare, ci potrivită ca densitate. Se întinde pe o tavă, să se răcească doar un pic. 

Apoi, pe o tavă pregătită cu foaie de copt, se întind cu o lingură sau o spatulă 4 rotocoale de mămăligă, se presară pe fiecare brânză rasă, se aşază oul pe fiecare cuib şi se acoperă cu brânză şi mămăligă. Acum încercaţi să-i daţi o formă rotundă, ajutându-vă de o furculiţă, întrucât mămăliga este fierbinte. Se presară fâşii de unt şi caşcaval ras.

Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.

 

Porţii: 4

Timp de pregătire: 35min

Timp de coacere: 20min

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/bulz.html

TIPS-URI

1

După ce aţi pregătit mămăliga, nu o lăsaţi să se răcească prea mult, pentru că se va întări şi nu o veţi mai putea modela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulz de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv dovlecei crocanti la cuptor