Aperitiv cas din lapte de vaca

de Lau in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2017 | 4921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg lapte
  • 1 plic cheag
  • 2-3 linguri sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cas din lapte de vaca:

Laptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag.

Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam se inchege.cca 10-15 min.

Amestecam din nou, dupa care rasturnam intr-o strecuratoare, lasam sa se scurga bine.

Zerul (2-3 kg) pe care il lasa branza, il adaugam intr-o cratita, adaugam 2-3 linguri sare, amestecam bine si adaugam casul taiat in 4 bucati.

Dam cratita la frigider (inainte sa servim casul, il scoatem cu 10 minute inainte pentru a se scurge de zer).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cas din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palmieri ca la Nisa