Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 22 Iun 2019 | 4775 vizualizari

 

O reteta de sezon si anti risipa. De ce aruncam frunzele de ridichi?
Din necunoaștere, pentru că așa am învățat să apreciem doar rădăcinile cărnoase și suculente si sa lasam la o parte frunzele lor consistente și bogate în nutrienți și vitamine.
Frunzele de ridichi sunt o excelentă sursă de vitamina C, pe care o regăsim într-o cantitate de şase ori mai mare decât în ridiche. 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/chec-cu-ton-branza-si-frunze-de-ridichi.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 conserva de ton natur - 140 gr scurs
  • 75-100 gr frunze de ridichi
  • 30 g de crema de branza St Môret
  • 150 ml de smantana
  • 50 g de cascaval ras
  • 30 g de sos 'pesto rosso'
  • 1 lingura faina de chia 20gr (sau faina dorita)
  • sare, piper
  • cimbru
  • boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi:

Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele.

Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu smantana, cu sosul pesto rosso si cu crema St Môret. Adaugati tonul scurs, faina, sare, piper, cimbru si boia de ardei.

Incorporati frunzele de ridichi si amestecati bine.

Plasati compozitia in forma de chec unsa. Presarati cascavalul ras deasupra.

Dati la cuptor (am pus forma de chec intr-o tava cu 2 cm de apa).

Coaceti timp de 40 de minute.

Lasati sa se raceasca cateva minute si demulati.

Taiati-l in felii si serviti-le cu o salata verde.

Excelent cald sau rece acest chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]